Tema: Josip Bozanić

Hrvatska
PASTIRSKO ZALAGANJE

Bozanić dodijelio trajne mandate vjeroučiteljima

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić predvodio je u subotu u zagrebačkoj katedrali euharistijsko slavlje tijekom kojega je dodijelio trajne mandate vjeroučiteljima, vjeroučiteljicama te odgojiteljicama u vjeri s područja Zagrebačke nadbiskupije, priopćio je Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije

Hrvatska
KARDINAL BOZANIĆ

'Dosta nam je podjela, molimo za hrvatsko zajedništvo'

Dosta nam je podjela, želimo li napredak hrvatskom narodu i domovini potrebna je opća suglasnost oko temeljnih pitanja, poručio je u subotu zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić, predvodeći u Sinju, kao izaslanik pape Franje, svečanu misu u povodu svetkovine Velike Gospe i 300. obljetnice svetišta Čudotvorne Gospe Sinjske.

Hrvatska
MNOŠTVO VJERNIKA I NESNOSNA VRUĆINA

Bozanić u nevjerici oko prozivki Hrvatske za etničko čišćenje, pozlilo Glogoškom i Tuđmanu

'Kako je moguće danas optuživati Hrvatsku za protjerivanje, odnosno etničko čišćenje s obzirom na to da su Hrvati i nesrpsko stanovništvo 1991. bili protjerani, a mnogi i pogubljeni', priupitao je zagrebački nadbiskup, kardinal Josip Bozanić povodom Dana pobjede i 20. obljetnice Oluje na misi u Kninu, tijekom koje je zbog mnoštva vjernika i vrućine pozlilo predsjedniku Udruge 100-postotnih HRVI Đuri Glogoškom te HDZ-ovom saborskom zastupniku Miroslavu Tuđmanu

Hrvatska
BOZANIĆ O IMIGRANTIMA

'Zbunjenoj Europi nedostaje kultura dobrodošlice'

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić izjavio je u utorak na susretu Komisije za pastoral migranata Vijeća biskupskih konferencija Europe (CCEE) u Litvi kako često svjedočimo 'zbunjenoj' Europi, kojoj nedostaje kultura dobrodošlice i istinska solidarnost među europskim narodima, priopćio je Tiskovni ured Zagrebačke nadbiskupije.

Hrvatska
JOSIP BOZANIĆ

Nužan nam je otklon od fašizma, nacizma i komunizma

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić, služeći u četvrtak na Dan državnosti RH misu za domovinu, podsjetio je na stvaranje slobodne hrvatske države, istaknuvši kako se ove godine obilježava i 70. obljetnica završetka Drugoga svjetskog rata, no dok su druge, zapadnoeuropske zemlje, po završetku rata odahnule od fašističkoga i nacističkoga totalitarizma, u Hrvatskoj je zavladao komunistički totalitarizam te je slobodu dočekala tek 1990. godine.

Hrvatska
U POSJETU HAZU-U

Bozanić: Moramo prevladati podjele u društvu

Zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić posjetio je u petak Hrvatsku akademiju znanosti i umjetnosti (HAZU), gdje je razgovarao s predsjednikom HAZU akademikom Zvonkom Kusićem i suglasio se s njim u potrebi da hrvatsko društvo prevlada podjele i postigne nacionalni konsenzus oko temeljnih nacionalnih pitanja.

Čitajte još
Multimedija
© Hrvatski Telekom 2015. Sva prava pridržana.
www.tportal.hr  www.t.ht.hr