Tema: Droga

Hrvatska
OVISNOST NA RADNOM MJESTU

Kako poslodavci izlaze na kraj s radnicima koji piju, a kako se ponaša država

Kad je početkom tjedna tijelo 32-godišnjaka izvađeno iz miješalice za pijesak, čakovečko državno odvjetništvo odmah je naložilo obdukciju i više vještačenja, među kojima i ono kojim se utvrđuje moguća alkoholiziranost. Iako se radi o uobičajenoj proceduri u takvim slučajevima, ovaj tragičan događaj skrenuo je pozornost na pitanje učestalosti rada pod utjecajem alkohola i droga, odnosno drugih sredstava ovisnosti te kvalitete procedura kojima se ono utvrđuje i sprečava

Crna kronika
DOLIJAO

Hrvat uhićen u Beogradu s drogom vrijednom 242.000 eura

Srbijanska policija uhitila je u Beogradu tridesetjednogodišnjeg hrvatskog državljanina osumnjičenog za prodaju droge i zaplijenila veliku količinu narkotika vrijednu na uličnom tržištu oko 242.000 eura, priopćilo je u petak ministarstvo unutarnjih poslova Srbije.

Svijet
TEŠKE OPTUŽBE

Meksička policija mučila i smaknula 22 osobe

Meksička savezna policija mučila je i smaknula dvadeset i dvije osobe u svibnju 2015. u jednoj akciji protiv droge u državi Michoacan što je jedno od najtežih prekoračenja njezinih ovlasti u desetak godina, objavilo je u četvrtak nacionalno povjerenstvo za ljudska prava (CNDH)

Čitajte još
Multimedija
© Hrvatski Telekom 2017. Sva prava pridržana.
www.tportal.hr  www.t.ht.hr