NIJE SVE IDEALNO

Prvi problemi s iPhoneom 4

24.06.2010 u 12:31

Bionic
Reading

Nakon jednog dana korištenja koji je iznjedrio tisuće euforičnih recenzija iPhonea 4 počeli su se javljati i korisnici čiji telefoni nisu tako savršeni

Početno ushićenje novim iPhoneom polako se smiruje te neki korisnici počinju primjećivati mane na svojim primjercima najnovijeg Appleova pametnog telefona. Na pojedinim ekranima Retina korisnici su uočili žute mrlje i tamnija i svjetlija mjesta. Problem je priznao čak i sam Apple koji mijenja telefone s uočljivim manjkavostima na ekranu.

Drugi uočeni problem jest onaj s prijemom signala. Na novom iPhoneu antena je metalni komad koji spaja plohe ekrana i zadnje stranice izrađene od plastike pojačane staklom. Prilično velik broj korisnika tvrdi da si može dokinuti signal na mobilnom telefonu zaklanjanjem tog metalnog dijela rukama. Ljudsko tijelo inače je efikasna prepreka za radiovalove. Apple zasad nije službeno priznao postojanje ove manjkavosti.

S druge strane, recenzenti javljaju da novi iPhone daleko bolje održava vezu, pa čak i primjerci na kojima se može zagušiti signal u razgovorima daleko manje ispadaju iz mobilne mreže nego što je to bio slučaj sa starijim 3G S modelima. Neki korisnici javljaju da u trenutku dok guše signal na svojim telefonima mogu zvati i primati pozive, što komplicira problem o kojem će se zasigurno još pričati.

Treći problem koji navode novi korisnici je prilično lako grebanje pozadine telefona. Apple je naveo da je materijal od koje izrađuje zadnju stranicu telefona 30 puta tvrđi od plastike i jednako toliko otporniji na grebanje. Čini se da to baš i nije istina jer popriličan broj korisnika već ima ogrebotine na svom iPhoneu nakon samo nekoliko dana normalnog korištenja.

Vjerujemo da će Apple požuriti ispraviti ove pogreške kao što je to bilo u prošlosti s ekranima osjetljivim na ogrebotine i pritisak u iPodima ili lošim WiFi adapterima u iPadima. Rani korisnici bilo kakvog hardvera mogu očekivati ovakve probleme u početku. Iako problemi zahvaćaju prilično malen dio ukupnih korisnika, zahvaljujući internetu za njih se daleko i brzo čuje.