PROŠIRENJE PARTNERSKOG PROGRAMA

Objavite video na YouTubeu i zaradite

26.08.2009 u 07:36

Bionic
Reading

Krajem 2007. YouTube je pokrenuo YouTube Partnership Program, suradnju koja je popularnim korisnicima ovog servisa omogućavala da zarade na svojim video isječcima. Sada su u taboru tog internetskog diva odlučili proširiti program

Program YouTube Partnership Program (YPP) odsad je dostupan širokim masama, izvještavaju iz YouTubea, no da bi udovoljili zahtjevima za ulazak, korisnici moraju udovoljiti određenim zahtjevima.

'Kako bi odredili da određeni video udovoljava ulasku u program, YPP promatrat ćemo određene faktore poput popularnosti određenog video zapisa, broj gledanja te udovoljavanje uvjetima korištenja YouTubea', navedeno je u službenom blogu servisa. 'Ako vaš video udovoljava zadanim uvjetima dobit ćete poruku e-pošte s naslovom Enable Revenue Sharing, što će vam omogućiti da preko usluge Google Adsense zarađujete na svom video zapisu', ističu iz kompanije.

Na žalost domaćih korisnika koji su već započeli paljenje svojih video kamera, proširenje programa YPP inicijalno se pokreće isključivo na tlu SAD-a, no postupno će preseliti i u ostatak svijeta.