PROJEKT CSX

ZTE obećao napraviti samoljepivi mobitel, a odabrali ste ga upravo vi

22.10.2016 u 07:33

Bionic
Reading

Kineska tvrtka tijekom ljeta pokrenula je natječaj u kojem je od javnosti zatražila prijedloge i glasove za idući proizvod koji će razvijati. U finalu se našlo zanimljivih ideja

CSX je kratica za Crowd Sourced X, pri čemu je X bilo koji mobilni uređaj za koji javnost želi da ga ZTE idućeg razvije. Riječ je o inicijativi najavljenoj tijekom ovogodišnjeg sajma CES u Las Vegasu, a koja je zaživjela 3. kolovoza. Glasati se moglo u 176 zemalja do 19. listopada.

Najviše glasova dobio je član Z-Communityja Arshad s konceptualnim mobitelom koji prati pokrete oka i samoljepljiv je, pa ga možete zalijepiti na zid ili drugu ravnu površinu kako bi ga mogli koristiti bez ruku. Pobjednik projekta CSX zamišljen je tako da drugi neće moći vidjeti čime se bavite zahvaljujući podijeljenom zaslonu.

Pametni telefon s Nougatom 7 imao bi LCD zaslon dijagonale 5,5 inča (13,9 centimetara), razlučivosti 1.440 puta 2.560 piksela (534 ppi), Snapdragon 823 ili noviji, četiri ili šest GB RAM-a, 64 ili 128 GB memorije, kamere sa 16 i osam megapiksela, bateriju kapaciteta 3.500 do 4.000 mAh te čitač otiska prsta.

U finalu se našlo još zanimljivih projekata. Pogledajte neke među njima.


Recimo, pametna futrola za mobitel s Androidom opremljena s magnetskim konektorima. U prvom izdanju imala bi četiri verzije: na preklapanje s e-tintom, na izvlačenje s igrom, s digitalnom olovkom te s dockom za stolno računalo pogonjeno Androidom.

Powerglove je egzorukavica koja vas može naučiti sviranju gitare ili klavira, kao i poslužiti za rehabilitacijske svrhe. Bluetoothom bi se povezivala s mobitelom na Androidu, na koji bi instalirali odgovarajuću aplikaciju koja bi potom upravljala vašim pokretima.


Među prijedlozima su bile i ideje o budućem izdanju ZTE-jevog top modelu smartfona Axon s predinstaliranom Googleovom inačicom Androida te interaktivna vodootporna ronilačka maska koja bi vaš bazen ili kadu pomoću proširene stvarnosti pretvorila u virtualni koraljni greben, podmorje Mljeta...

ZTE će pobjednika - odabranog glasovima publike - predstaviti u siječnju, tijekom idućeg CES-a