TKO ŽELI BITI TRAVOPAZITELJ?

Želite robota koji će kositi umjesto vas? Husqvarna će vam ga pokloniti

14.04.2016 u 15:18

Bionic
Reading

Husqvarna je objavila natječaj u kojem traži 10 novih Travopazitelja koji će pet mjeseci testirati robotsku kosilicu Automower, vrijednu 11 tisuća kuna. Mogu je dobiti i u trajno vlasništvo

Odabrani kandidati dobivat će zadatke, snimati svoja iskustva i dijeliti ih na društvenim mrežama. Ukupno će snimiti 11 videa, a svaki video trebao bi skupiti 100 pogleda na YouTubeu. Oni koji uspješno snime i podijele svaki video te skupe traženi broj pogleda, robotske kosilice osvojiti će u trajno vlasništvo.

Prijaviti se možete do 20. travnja putem stranice travopazitelj.com. Natječaj je otvoren za fizičke i pravne osobe.

'Ovim natječajem htjeli smo omogućiti onima koji imaju potrebe za košnjom trave da besplatno isprobaju najnoviju tehnologiju u ovom području. Prijaviti se mogu svi, bez obzira radi li se o ljubiteljima gadgeta ili vlasnicima prekrasnih vrtova' rekla je Martina Drezga, direktorica tvrtke Drezga, zastupnika Husqvarne u Hrvatskoj.


Kako funkcionira robotska kosilica? Stroj koji podsjeća na oklopljenu bubu, a osmišljen je da travnjak gricka kao ovca. Nakon što je postavljena kosilica kosi sama. Travnjak vlasnik omeđi žicom koja određuje granice košnje stroja. Tu žicu može ostaviti na travnjaku i preko zime. Nakon toga postavi baznu stanicu, povezanu na električnu mrežu.

Kosilica prolazi travnjakom nasumičnim uzorkom, koseći posvuda pomalo, zaobilazeći prepreke. Može svladati nagib do 35 stupnjeva. Kad 'osjeti' da je baterija pri kraju, sama odlazi na baznu stanicu napuniti se. Od krađe ju štite alarm i PIN.

Husqvarna u potrazi za 10 Travopazitelja