OŽIVLJAVANJE ZABORAVLJENOG

webOS živi i van TV-a, LG na platformi sprema smartwatch

06.10.2014 u 07:59

Bionic
Reading

Dok je lako bilo pomisliti da će LG 'ubiti' webOS platformu tako što je ostavi isključivo za svoju liniju Smart TV uređaja, čini se kako u ovoj kompaniji ciljaju na nešto više. Android Wear im nije dovoljan pa će se u svijetu nosivih gadgeta pouzdati i u vlastita rješenja. Upravo to sugerira stranica koju je kompanija pripremila za developere, a koju su nedugo nakon otkrivanja 'uklonili'

'Budite prvi koji će raditi, razvijati i realizirati zamišljeno u budućnosti s webOS SmartWatch. Budite dio inovacije', stoji na stranici koju je uklonila kompanija nedugo nakon otkrivanja. Vrijedi podsjetiti da su webOS licencu i tim u kompaniji LG kupili od HP-a još u veljači 2013. godine, a za sada se ona 'oživjela' samo na njihovim Smart TV modelima.

The Verge je uspješno ugrabio nekoliko informacija prije nego je kompanija odlučila ukloniti stranice, koje još uvijek nisu namijenjene očima javnosti. Baš poput Samsungove Tizen platforme, u LG-u smatraju kako Android Wear samostalno neće učiniti sve što je moguće na nosivim gadgetima sutrašnjice, ili barem smatraju kako je dobro imati vlastitu alternativu.

U LG-u je ovo navodno samo jedan od mnoštva projekata na kojima u kompaniji užurbano rade (u smartwatch segmentu), a za The Verge su tek rekli da 'većina toga nikad neće ugledati svjetlo dana'. S ozbirom na arhitekturu webOS mobilne platforme, nije teško zamisliti nju u izdanju za pametne ručne satove pa se ostaje za nadati kako LG uistinu sprema skoro otkrivanje programa za developere - i buduće uređaje.