PRIJAVITE SE

Wayra i kod nas traži najbolje digitalne start-upe

10.01.2013 u 17:09

Bionic
Reading

Jedan od najvećih globalnih start-up akceleratora otvorio je jednu od svojih akademija u Pragu. Dolaze u Hrvatsku u potrazi za dobrim projektima

Wayra je tvrtka koja se bavi ubrzavanjem rasta start-up tvrtki, uglavnom financirajući ih u ranim stupnjevima razvoja. U vlasništvu je španjolske Telefonice, jednog od najvećih svjetskih telekom operatera.

Poziv je upućen na globalnoj razini. Do 20. siječnja možete se sa svojom idejom prijaviti za mjesto u jednoj od deset akademija, od Londona i Sao Paola do friško otvorene u Pragu. Prijavnicu, kao i više informacija, možete pronaći na Wayrinim web-stranicama

Osim u već navedenim gradovima, Wayra ima akademije u Barceloni, Bogoti, Buenos Airesu, Dublinu, Madridu, Minhenu, Santiagu i Sao Paolu.

Možete se prijaviti za bilo koju akademiju u kojoj ima slobodnih mjesta (ako možete dobiti vizu tamo gdje se one traže, naravno), no praška će služiti kao svojevrsno središte za srednju i istočnu Europu.

Ako vas prime, u akademiji ćete provesti barem šest mjeseci. Osim 40 tisuća eura (oko 300 tisuća kuna), možete očekivati mentorsku pomoć pri razvoju projekta te tehničku i komercijalnu podršku pri razvoju ideja, kao i mogućnost kontakta s drugim poduzetnicima u sklopu Wayrine mreže. Zauzvrat, Telefonica će tražiti manjinski udio (oko deset posto) u vašoj tvrtci.

Wayra je dosad zaprimila oko petnaest tisuća projekata i financirala više od 180 start-upa.

Pogledajte dva kratka videa o tome što je Wayra i kako funkcionira: