RETRO GEJMING

PC gejmeri, vratio nam se originalni Diablo

08.03.2019 u 11:39

Bionic
Reading

Blizzard je na oduševljenje milijuna PC gejmera odlučio vratiti igru koja je krajem prošlog stoljeća definirala žanr akcijskog RPG-a

Blizzard je nedavno u sklopu partnerstva sa web dućanom Good Old Games službeno objavio povratak starog Diabla i to onakvog kakvog smo igrali u devedesetim godinama prošlog stoljeća. Ovo je, naglašavamo, prvi put da će igra biti dostupna u digiralnom obliku, s time da su obje kompanije obećale da se neće raditi o još jednoj 'restauriranoj verziji'.

Prema riječima Blizzarda, ova verzija bit će 'autentično Diablo iskustvo' koje će igračima pružiti mogućnost da igru igraju 'kao da je 1996., što znači u VGA grafici u 20 sličica u sekundi' i to uz staromodni online mod putem Battle.net sparivanja. GOG će ponuditi dvije verzije igre - jednu koja koristi stari mod rada i ona prilagođena računalima sa instaliranim Windowsima 10.

Jedini razlog zbog kojeg igra trenutno nema savršenu korisničku ocjenu je njezina cijena od 10 dolara koja je, prema mnogima, previsoka za stari naslov.

Diablo možete kupiti ovdje.