GRAĐANI BIJESNI

Vlada na društvenim mrežama prespavala dramu u Splitu, imamo i dokaz

18.07.2017 u 12:00

Bionic
Reading

Odgovorni za društvene mreže u Vladi Republike Hrvatske tek su jutros na Facebook stavili intervju s premijerom Andrejem Plenkovićem. Potom su promijenili vrijeme objave

Nesnalaženja vladajućih oko reakcije na katastrofalne požare u Dalmaciji prenijela su se i na društvene mreže.

Tako su na službenom profilu Vlade Republike Hrvatske na Facebooku video sa sinoćnjim gostovanjem premijera Andreja Plenkovića u Dnevniku Hrvatske televizije, tijekom kojeg je govorio o krizi zbog požara, objavili tek danas oko pola deset ujutro.

Kao da kašnjenje nije bilo dovoljno samo po sebi, Vladini community manageri pokušali su javnosti zamazati oči pa su kao vrijeme postavljanja naznačili jučerašnje vrijeme. 

No, problem je što Facebook jasno pokazuje kad je video dodan. Možete se i sami u to uvjeriti ako kursor miša postavite na sličicu sata u zaglavlju objave. Tamo kao datum i vrijeme stoje 18. srpnja i 9:33. 

U prilog tezi kako su odgovorni za društvene mreže u Vladi malo zaspali je i razmjerno mali broj komentara - gotovo isključivo negativnih - iako je riječ o vrućoj temi na obično vrlo živom zidu na Facebooku.

Pogledajte neke od komentara u kojima su se građani obrušili na premijera i Vladu.

U trenutku pripreme ovog članka, sat i pol nakon postavljanja videa, nitko od Vladinih community managera nije odgovorio niti na jedan komentar bijesnih i ogorčenih građana.