PC GAMING SHOW

Uzbudljivo doba za PC gejming: Ovo su igre koje ćemo igrati ove i iduće godine

16.06.2023 u 09:50

Bionic
Reading

Ovogodišnji PC Gaming show prikazao je velik izbor novih naslova, od nastavka ikoničkog Frostpunka do drugog dijela RPG igre Citizen Sleeper

Časopis PC Gamer i ove je godine održao svoju emisiju posvećenu igrama za stolna računala, s time da smo ovaj put dobili skoro dva i pol sata foršpana i najava. Sakupili smo najveće objave i najave igara koje ćemo rado isprobati i zaigrati - nakon što izađu.

Frostpunk 2 dolazi iduće godine

Izvor: Društvene mreže / Autor: 11bit Studios

Premda smo ovaj put vidjeli samo animirani foršpan, lijepo je znati da se na nastavku Frostpunka zapravo i radi. Premda obećanje o izlasku zaokruženo na cijelu iduću godinu ne znači puno, apsolutno smo sigurni da ćemo uskoro saznati više o nastavku priče o preživljanju u ekstremnoj hladnoći.

Sulfur je pucačina iz prvog lica puna slatkih demona

Izvor: Društvene mreže / Autor: Perfect Random

Sulfur je simpatični extraction shooter u kojem maštovitim oružjem pucate po fantastičnim bićima. Vaš inventar je inspiriran tetrisom, a vaša je misija istražiti hrpu podzemnih jazbina. U foršpanu je prikazan i element vožnje koji, pretpostavljamo, nastupaju tijekom prebacivanja među tamnicama. Premda još ne znamo kad će izaći, moramo priznati da igra izgleda prilično zabavno.

Pax Dei je novi masivni multiplayer inspiriran srednjovjekovnom Europom

Izvor: Društvene mreže / Autor: Mainframe Industries

Tim iza Pax Deia obećaje svijetu u kojem ćete raditi sve od druženja s drugima i građenja vašeg doma do istraživanja dubokih tamnica te potragom za slavom. Svijet Pax Deija inspiriran je južnim dijelom Francuske - koliko arhitekturom, toliko i folklorom.

Dobili smo jednominutni uvid u Path of Exile 2

Izvor: Društvene mreže / Autor: Grinding Gear Games

Tijekom Summer Game Festa smo saznali da ćemo više informacija o novom Path of Exileu dobiti idućeg mjeseca, a na PC Games Showu dobili smo snimku drugog heroja koji se probija kroz krdo negativaca. Što god igra donosila, saznat ćemo više 28. srpnja 2023.

Warhammer Age Of Sigmar: Realms Of Ruin dobija otvorenu betu

Izvor: Društvene mreže / Autor: Warhammer

Frontier Developments radi na novom Warhammer RTS-u koji će uskoro doći u stadij otvorene bete. Vrijeme testiranja zakazano je od 7. do 10. srpnja. Najnoviji foršpan prikazuje Stormcast Eternalse u borbi s orcima, prikladnu adaptaciju nastavka igre koja je stolove diljem svijeta pretvarale u bojna polja već desetljećima.

Dolazi Citizen Sleeper 2

Izvor: Društvene mreže / Autor: Fellow Traveller

Izvrstan znanstveno fantastični RPG Citizen Sleeper dobit će nastavak. Premda smo samo dobili animirani foršpan 'dvojke', jedna stvar je jasna - drugi će nastavak privući fanove forged in the dark RPG sustava i distopijskih priča o budućnosti izgubljenoj u kandžama korporacija.

Chimera je post-apokaliprična pucačina autora Green Hella

Izvor: Društvene mreže / Autor: Creepy Jar

Nakon termičke smrti svemira, Zemlja je, izgleda, uzašla iz pepela i ušla u novu eru. Među preživjelima su, naravno, ljudi koji su spremni ukrotiti nemilu divljač i boriti se sa opakim čudovištima. Chimera je novi FPS kojeg možete igrati solo ili s prijateljima, te koja će izaći iduće godine.

Shadow Gambit: The Cursed Crew je gusarski Desperados koji dolazi iduće godine

Izvor: Društvene mreže / Autor: Mimimi Games

Sljedeća strateška igra prikradanja iz radionice koja je napravila Desperados 3 i Shadow Tactics uskoro dolazi na tržište. Igru o ukletim gusarima zaigrat ćemo 17. kolovoza 2023. Ako ste zaintesirani, demo verzija je dostupna tijekom Steam Next Festa.

Baldur's Gate 3 napokon ima grad Baldur's Gate

Izvor: Društvene mreže / Autor: Larian

Baldur's Gate 3 susreo se s hrpom odgoda i produžetaka razvoja, no drago nam je vidjeti da se igra približava kraju razvoja. Larianov nastavak kultnog DND naslova u najnovijem se foršpanu koncentirirao na grad po kojem je igra dobila ime. Također smo saznali da ćemo naslov konačno moći zaigrati u finalnoj verziji nakon što izađe 31. kolovoza ove godine, piše Rock Paper Shotgun.