USKORO PREMIJERA

Ubisoft želi, ali onako jako, da uspije film Assassin's Creed

12.12.2016 u 15:49

Bionic
Reading

Najnoviji foršpan za nadolazeću ekranizaciju najpopularnije videoigre iz Ubisofta jako nastoji dokazati da se ne radi o još jednom filmu o videoigrama

Filmski Assassin's Creed jedan je od onih uradaka za koje se više-manje svi nadaju da će biti dobri. Dosadašnji foršpani izgledaju više nego dobro, prikazavši svijet igre dovoljno dobro da privuče pažnju obožavatelja serijala.

Michael Fassbender izgleda zbunjeno i ljutito u istom trenu, što je jako dobro, a svi u filmu su ili bijesni ili ozbiljni, što ide rukom pod ruku s većinom 'ozbiljnih' ekranizacija stripova i videoigara.

Foršpan traje dvije minute i gledateljima objašnjava priču koju su gejmeri čuli već nekoliko puta. Gledatelji već znaju što ih čeka: riječ je, naime, o radnji koja je vrlo slična izvornom Assassin's Creedu, samo što je u ovom slučaju ubojica (u sadašnjosti) Callum Lynch, a ne Desmond Miles, dok se film odvija u vrijeme španjolske inkvizicije, a ne u Svetoj Zemlji tijekom dvanaestog stoljeća.

Isječak prikazuje Lyncha (Fassbender) tijekom njegovog prvog dana u školi Absergo, u kojoj u blagovaonici razgovara s Moussom (Michael Kenneth Williams). Isječak od minute ne upropaštava priču niti gledatelja detaljnije upoznaje s likovima. Čini se da je riječ o početku filma - vjerojatno nakon Lynchevog prvog 'susreta' s Animusom.

Marion Cotillard i Jeremy Irons upotpunjuju Assassin's Creedovu kolekciju 'ozbiljnih glumaca' koje je Regency uspio skupiti. Hoće li oni biti dovoljni da AC pretvore u film vrijedan gledanja? Saznat ćemo uskoro.

Assassin's Creed dolazi u kina 21. prosinca.