ZA PODUZETNIKE POČETNIKE

U Zagrebu kreće Start-up akademija

16.07.2014 u 13:08

Bionic
Reading

Pokaže li se uspješnim, HAMAG-BICRO bi mogao pohađanje 'Start-up akademije' postaviti kao uvjet poduzetnicima za korištenje poticajnih mjera

Hrvatska agencija za malo gospodarstvo, inovacije i investicije (HAMAG-BICRO) i Razvojna agencija Zagreb potpisali su Sporazum o suradnji u provedbi pilot projekta Start-up akademija.

Program Start-up akademije namijenjen je poduzetnicima početnicima kao i onima koji namjeravaju postati poduzetnici, a koji koriste mikrokredite, bespovratne potpore i druge poticaje HAMAG-BICRO-a.

Cilj projekta je pružiti navedenoj ciljanoj skupini osnovna znanja potrebna za uspješno vođenje poduzeća i opstanak na tržištu te time utjecati na povećanje stope uspješnosti poduzetnika početnika u gradu Zagrebu. Program obrazovanja sastoji se od osnovnog i specijalističkih seminara.


Koordinaciju provedbe edukacijskog programa provodi Razvojna agencija Zagreb -TPZ. Predavači na seminarima bit će zaposlenici Razvojne agencije Zagreb i vanjski predavači s kojima je Agencija ostvarila suradnju.

Poduzetnici će se tako moći informirati i učiti o razradi poslovne ideje, o zakonodavnom okviru i pravnim oblicima poduzetništva, upravljanju ljudskim resursima, računovodstvu i financijama, prodaji i marketingu, javnom nastupu, upravljanju projektima te pripremi projektnih prijava za sufinanciranje iz nacionalnih ili EU fondova.

Nakon pohađanja Start-up akademije, Razvojna agencija Zagreb ostaje na raspolaganju polaznicima za savjetovanje i mentoriranje. Kroz individualno savjetovanje kao polaznici ćete dobiti smjernice za detaljniju razradu poduzetničke ideje i poslovnog plana, za rješavanje konkretnih pravnih, financijskih i marketinških pitanja, kao i i informacije o aktualnim izvorima financiranja za poduzetnike.

Ukoliko se pilot-projekt pokaže uspješnim, HAMAG-BICRO bi mogao pohađanje Start-up akademije postaviti kao uvjet poduzetnicima za korištenje poticajnih mjera.

Sporazum su potpisali Darko Liović, predsjednik uprave HAMAG-BICRO-a, Boris Guina, zamjenik predsjednika uprave HAMAG-BICRO-a i Frane Šesnić, direktor Razvojne agencije Zagreb.