XENON I NEON

U Hrvatskoj dostupna dva smartphone noviteta iz Archosa

20.11.2015 u 11:26

Bionic
Reading

U Hrvatskoj su sada dostupni Archos 59 Xenon i Archos 50c Neon, novi smartphone uređaji istoimenog francuskog proizvođača mobitela i tableta. Oba uređaja imaju snažne četverojezgrene procesore, atraktivne zaslone visoke razlučivosti dijagonale 5,9" i 5", izdržljive baterije, dual SIM funkcionalnost koja omogućuje korištenje usluga dva telekom operatera u jednome uređaju i jedinstvenu garanciju od 3 godine

Archos 59 Xenon je zbog velike dijagonale zaslona (razlučivosti 1.280 puta 720 piksela, izveden u IPS LCD tehnologiji) u phablet kategoriji uređaja, a pored četverojezgrenog Mediatek MT8382 čipa u sebi ima i 1GB radne memorije. Proizvođač navodi kako uređaj donosi brzinu potrebnu za korištenje aplikacija, igara i pregledavanje weba. Tu je još i kamerica od 8MP, ali i mogućnost istovremenog korištenja dvije SIM kartice (mini i micro). Preporučena cijena uređaja je 1.499 kuna, a može ga se naći u prodajnim centrima Elipsa, KTC-a i Tisak Media.

Archos 50c Neon je uređaj uobičajenije dijagonale zaslona (5"), ali dovoljne za pružanje ugodnog multimedijalnog iskustva. Tu je također četverojezgreni procesor no ovaj put je riječ o Spreadtrum SC7731G čipu, gigabajt radne memorije, baš kao i 8-megapikselna kamerica. Preporučena cijena ovog uređaja je 899 kuna.

Oba modela pokreću Android u verziji KitKat 4.4.