CES 2024.

Tri hrvatska startupa privukla pažnju američkih investitora

Bionic
Reading

Pobjednik Idea Knockouta Ani Biome ostvario je suradnju s Mayo Clinicom, proizvodi CircuitMessa prodavat će se u najvećem američkom lancu potrošačke elektronike Best Buy, a DotYourSpot X Yellow Dot privukao je pažnju Amazona, Googlea i Panasonica

Najveći svjetski sajam potrošačke elektronike CES 2024 u punom je jeku, a tri hrvatska predstavnika među izlagačima već sada su privukli pažnju potencijalnih investitora. Riječ je o Ani Biome, pobjedniku Idea Knockouta 2023., zatim o CircuitMessu, povratniku na CES koji je prvi put nastupio prije nekoliko godina, također kao tadašnji pobjednik Idea Knockouta te o startupu DotYourSpot X Yellow Dot koji je na Idea Knockutu 2023. osvojio treće mjesto.

Ekipi iz Ani Bioma, s proizvodom iz domene longevityja koji je ove godine vrući trend na sajmu pristupili su predstavnici Mayo Clinica iskazavši interes za suradnjom, a zagrebački startup je uz to nanizao i velik broj novih klijenata u SAD-u. Na štandu su ih posjetili i potencijalni investitori, s posebnim naglaskom na u automatizirani pretklinički laboratorij. Ostvarili su i nekoliko B2B kolaboracija te razgovarali o suradnji s Bayer Innovationom.

CircuitMess u Las Vegasu predstavlja tim na čelu s Albertom Gajšakom, a već u prvom satu sajma dogovoren je hitan sastanak s predstavnicima Best Buya, najvećeg američkog lanca trgovina s potrošačkom elektronikom, gdje je dogovaran ulazak proizvoda ovog hrvatskog startupa u ponudu njihovog stalnog asortimana, odnosno u sve prodavaonice diljem Sjedinjenih Država. CircuitMessu je prvog dana uručena i nagrada Best of Kickstarter koja se dodjeljuje najboljim a time i najuspješnijim kreatorima na toj platformi za crowdfunding.

  • +2
CES 2024. Izvor: tportal.hr / Autor: Bojan Mušćet

Brojnu ekipu koja je u Las Vegas doputovala iz splitskog startupa DotYourSpot X Yellow Dot neprekidno salijeću posjetitelji, a jedan od najzanimljivijih dogovora ostvaren prvog dana bio je s predstavnicima japanskog Suntory Holdinga, jednog od najvećih svjetskih distributera pića koji su zainteresirani za rješenje problema u očitavanju tagova na tekućinama. Također, ostvareni su prvi kontakti i dogovoreni daljnji sastanci i kontakti s predstavnicima brojnih tehnoloških giganata, kakvi su Amazon, Google i Panasonic.

CES 2024 trajat će još četiri dana, no kako su stvari krenule prvi dan, za vjerovati je da će do kraja sajma Hrvati postići još čitav niz drugih uspješnih suradnji, uspostavljenih kontakata i dogovora koji će im dramatično proširiti poslovanje na američkom tržištu. Svi će oni nastupiti i na nadolazećem Bug Future Showu 2024 koji će se održati 8. veljače 2024. u Mozaik Event Centru u Zagrebu, kao i uvijek, uz generalno partnerstvo Hrvatskog Telekoma. Posjetitelji će moći izravno od njih čuti konkretne rezultate već sada učinkovitog nastupa na CES-u.