LG OTKRIVA

Treba vam iMac s ekranom razlučivosti 8K? Stiže ove godine.

08.04.2015 u 07:49

Bionic
Reading

Nije neka posebna tajna da LG Display radi ekrane za Appleova iMac računala, uključujući i fenomenalni 27-inčni zaslon razlučivosti 5.120 puta 2.880 piksela otkriven prošle godine. Čini se kako za ovu godinu stvari idu još razinu više, na vrtoglavih 8K, odnosno 7.860 puta 4.320 piksela, no LG je stvar otkrio prerano...

U svježoj objavi za medije, LG je najavio kako je budućnost tehnologija prikaza u zaslonima razlučivosti 8K. Štoviše, na ovogodišnjem sajmu CES, kompanija je otkrila i prve monitore s tom razlučivosti, uz 16 puta više piksela od uobičajenih FullHD modela.

Valjda kako bi budućnost bila 'jasnije obilježena' i stvarnija, LG je u objavi napisao i kako je Apple već najavio da će otkriti iMac 8K računalo kasnije ove godine. Problem je u tom što u Cupertinu nisu otkrili ništa vezano uz to, a LG-jeva objava je nedugo nakon što je ugledala svjetlo dana uklonjena.


Naravno, sada postoji pitanje jesu li u LG-ju raspolagali s točnim informacijama, ili su tek napravili jednostavnu grešku. Jedna stvar je sasvim sigurna - na takvoj razlučivosti valja zaboraviti na bilo kakvo igranje ili zahtjevnije grafičke zadatke.