emajstor

Tražite majstora s dobrim ocjenama? Ovaj online servis uskoro će ih imati u cijeloj regiji

15.10.2017 u 13:17

Bionic
Reading

U servisu eMajstor tvrde kako su uslugama već pokrili cijelu Hrvatsku i kako nemaju namjeru stati na tome. O tome kako servis funkcionira i kako do kvalitetnog majstora, popričali smo s jednim od osnivača servisa Željkom Gopcem

Osim što nude izvođače građevinskih radova u 24 opće kategorije, na servisu eMajstor.hr moguće je naći više savjeta vezanih uz arhitekturu, obnovu i opremanje stana, gradnju kuće te uređenje vrta i okolice, kao i kalkulator cijena za građevinske radove. 

Pokrenuli su ga arhitekti kojima su dojadili problemi i teškoće s kojima su se oni, njihovi prijatelji, tvrtke i institucije susretali pri traženju tvrtki koje će obavljati poslove vezane uz gradnju i obnovu. 

'Krenuli smo 2014. godine, a na razvoju naše ideje radimo i dan danas', rekao je tportalu Željko Gobac, jedan od suosnivača eMajstora. 'Prošle su tri godine prije no što smo napravili jednostavan sustav koji zadovoljava i upotpunjuje očekivanja naručitelja i ponuditelja', dodao je.

Tisuću poslova mjesečno

Na projektu su zajednički radili arhitekti, građevinari i programeri s više od 10 godina iskustva na području usluga e-trgovine, građevinarstva i dizajna. U početku ih je u tvrtki bilo troje, a danas tim čini deset ljudi.

Čitavu prvu godinu radili su bez prihoda, nadajući se da će uloženo vrijeme i trud ipak na kraju rezultirati uspjehom. Rizik se, čini se, isplatio. 

'Dobili smo subvenciju Europske unije za razvoj startupova koja nam je omogućila da podignemo naše poslovanje na višu razinu. 

Kada bismo u trošak projekta ukalkulirali naše vrijeme, dobivena sredstva Europske unije i sve dodatne vrijednosti ostvarene u tom razdoblju, ispalo bi da je u ovaj projekt uloženo više od 300 tisuća eura', pojasnio je Gobac.

Prema podacima koje nam je predočio, servis eMajstor ima više od tri tisuće jedinstvenih korisnika dnevno i više od 4.200 majstora u ponudi. 

'U mjesec dana uspijevamo ugovoriti više od tisuću poslova na području Hrvatske. Za male poslove tražimo samo dobre i provjerene lokalne majstore, dok za veće investicije tražimo gospodarske subjekte iz regije i države koji mogu udovoljiti uvjetima za sudjelovanje, kompleksnosti i veličini projekta.

  • +2
Građevinarstvo u Hrvatskoj Izvor: Pixsell / Autor: Dino Stanin/PIXSELL

Tako eMajstor pokriva uslugama cijelu Hrvatsku. Nema regije u kojoj nemamo provjerenog majstora, a naši poslovni partneri također mogu dobiti projekte u Sloveniji i Austriji. Plan je pokrivanje cijelog tržišta dobrih građevinskih firmi', rekao je. 

Projekt su započeli grubim radovima, no sada imaju veliku potražnju za završnim građevinskim radovima, opremom i arhitekturom.

'Prije ljeta aktualni su vanjski radovi, a u drugom dijelu sezone unutarnji radovi. Tada našim uslugama pokrivamo više od 90 posto svih građevinskih i obrtničkih djelatnosti na svim područjima.

Imamo 220 kategorija radova, čime je pokriveno 90 posto svih građevinskih i obrtničkih djelatnosti. Uvijek smo otvoreni i za nove kategorije', naveo je Gobac. 

Korisnici ocjenjuju majstore

Servis je besplatan za naručitelje usluga. Ne uzimaju provizije, već se financiraju pretplatama koje plaćaju građevinari i obrtnici čije su usluge u ponudi. 

Gobac nije želio otkriti kolike je prihode servis ostvario tijekom prošle i 2015. godine, rekavši tek da je profitabilan. Prema podacima koje je predočio, od početka ove godine eMajstor bilježi nagli porast upita.

'Svaki investitor koji ima potrebu gradnje ili obnavljanja može poslati svoj upit putem našeg servisa, a majstor se može prijaviti kako bi njegove usluge bile ponuđene naručitelju koji ih potražuje', rekao je.

Kako provjeravaju razinu kvalitete usluge majstora čije usluge nude? 'Cijeli projekt bazira se na promociji kvalitete i transparentnosti.

Servis eMajstor vodi bazu svih građevinskih poduzeća i za svakog od njih daje ocjenu baziranu na osnovi prihoda, staža, broju dobrih referenci i odaziva na upite. Najvažnije su ocjene korisnika. Ocjenu može dati samo onaj koji je koristio usluge našeg partnera.

Provjerit ćemo svaki mogući nesporazum. Ukoliko se potvrdi sumnja u nekvalitetan rad majstora, on će biti isključen', ustvrdio je Gobac.

U budućnosti žele proširiti suradnju kako bi obuhvatili sve kvalitetne majstore na području Hrvatske te postati prvim mjestom online za građevinsku djelatnost u regiji.