U POZITIVNOM SMISLU, NARAVNO

Toxikk je sve što Call of Duty nije

03.08.2014 u 08:09

Bionic
Reading

Ljudi koji spadaju među onaj kadar koji na pivu s prijateljima beskonačno razglaba o tome kako su pucačine prije bile stvar za prave mužjake, mogao bi svoje mjesto pronaći među redovima manijaka spremnih za pokretanje Reaktorovog Toxikka

U posljednje vrijeme, pod čime mislimo na protekla dva-tri tjedna, retro FPS-ovi postali su jako, jako in. Zašto? Zbog dva jednostavna razloga: novi Unreal Tournament... i OVO.  Dame i gospodo, predstavljamo vam igru koja doslovce, ali DOSLOVCE govori kako nije Call of Duty. Reakktorov Toxikk pucačina je stare škole koja se oslanja na intenzivni multiplayer mod, manjak klasa, manjak kerefeka poput levelanja, dva nosiva oružja itd. Zapravo, da budem brutalno iskren, predložio biH vam da se sjetite PC arena pucačina iz devedesetih, stavite ih u Full HD i to je to.

Kao što je ekipa s Kotakua zaključila, ovaj naslov donosi prvi foršpan na svijetu koji je do grla punjen obećanjima vezanima uz to što igra NEĆE imati. Također, prije nego što se ponadate, Toxikk NEĆE biti besplatan. Sramotno, zar ne?


Uglavnom, poanta je da igra izgleda kao vanbračno dijete prog Haloa i Unreal Tournamenta, koristi arsenal od 9 abonormalno jakih oružja, ima jednostavna i smrtonosna vozila te se oslanja isključivo na vještinu. Ako ste ljubitelj tog žanra, ne vidimo zašto ovo jednog dana ne biste isprobali. Igra je trenutno u fazi ranog razvoja, a priprema se za Early Access putem Steama

Ne znamo za vas, ali nekako nam se čini kako zasićenje FPS žanra polako polučuje mahnito skakanje u 'neka bolja vremena'. Hoće li povratak korijenima biti dovoljan da svima vrati vjeru u dobru staru pucaljku iz prvog lica, teško je reći. Jedino što smo sigurni jest da je retrodefinitivno ponovno in.