NOVI SERVIS

Toni Milun i HT uče klince matematici online

07.10.2013 u 14:36

Bionic
Reading

Usluga podučavanja na daljinu u skladu sa školskim planom i programom zasad je dostupna samo korisnicima MAXtv-a i MAXtv-ove Videoteke. Godišnja pretplata iznosi 199 kuna

Hrvatski Telekom ponudio je uslugu instrukcije.tv koja učenicima, putem video instrukcija na MAXtv-u pomaže savladati gradivo iz matematike za osnovnu i srednju školu.

Uz instrukcije.tv učenici od petih razreda osnovne pa sve do kraja srednje škole imaju priliku naučiti nastavno gradivo matematike bez obzira jesu li izbivali iz škole, imaju li potrebu utvrditi postojeće ili žele li dodatno znanje u svrhu priprema za natjecanja, upise u srednje škole, fakultet ili slično.

Sadržaj instrukcija osmislili su i predstavljaju ga stručni profesori matematike. Na čelu programa za osnovnu školu je profesor Toni Milun, pionir u Hrvatskoj na području prenošenja znanja putem novih medija, a profesor Zvonimir Šikić, renomirani autor školskih udžbenika za matematiku, predstavlja gradivo za srednju školu.

Instrukcije.tv se sastoji od osnovnih video instrukcija i dodatnih video instrukcija.

Putem sučelja koje podsjeća na retro video-igru, u osnovnim video instrukcijama profesori objašnjavaju gradivo za svaku lekciju, i one su dostupne svima. Odnosno, mogu se pogledati bez ikakve naknade u Videoteci MAXtv-a, web stranicama instrukcije.tv te tonimilun.com - koje su ovime obogaćene instrukcijama za osnovne škole.

Dodatne video instrukcije nude mnoštvo zabavnih primjera rješavanja zadataka za svaku pojedinačnu lekciju. Uz dodatne video instrukcije, svaki školarac može uvježbati i naučiti kako rješavati lakše ili teže zadatke iz matematike za svaki razred.

Usluga instrukcije.tv – s objašnjenjima i vježbanjem zadataka - zasad je dostupna samo MAXtv-ovim korisnicima u MAXtv-ovoj Videoteci.

Pojedinačne dodatne instrukcije koštaju 15 kuna. Mjesečni paket koji pokriva cjeline gradiva (recimo, geometriju) košta 29 kn. Godišnja pretplata za svaki razred iznosi 199 kn. Ako imate nekoliko školaraca u obitelji i potrebu za dodatnim pretplatama, svaka iduća koštat će vas 139 kn.

U sve navedene cijene uključen je PDV te je omogućeno obročno mjesečno plaćanje. Dostupnost ovih edukativnih video sadržaja je od 0 do 24 sata, svaka video instrukcija za pojedinačnu lekciju traje 50 do 60 minuta, a može se pregledavati neograničen broj puta.

'Vjerujem kako će upravo instrukcije.tv razbiti poznati strah od matematike kod školaraca, omogućiti im razumijevanje gradiva, svladavanje vježbi i uspješno rješavanje testova za školu.

Instrukcije.tv će i kampanjcima omogućiti da prate školski program', rekao je Nikola Francetić, operativni direktor Sektora za razvoj i upravljanje sadržajem HT-a.

Usluga instrukcije.tv napravljena je prema školskom programu te će videa biti objavljivana po istom planu.

Više o samoj usluzi potražite na www.instrukcije.tv