TEHNO SAVJETI

Telegram vam automatski sprema slike u galeriju? Evo kako ga možete zaustaviti

06.02.2024 u 12:53

Bionic
Reading

Popularna aplikacija za dopisivanje i pozive ima zadanu postavku spremanja medijskih datoteka u vašu galeriju. Ako to ne želite, postoji jednostavno rješenje

Jedna od najneugodnijih stvari pri korištenju Telegrama pronalaženje je stotina neželjenih fotografija u galeriji vašeg telefona. Srećom, to možete izbjeći na dva načina: zaustavljanjem Telegrama u automatskom preuzimanju slika i sprječavanjem spremanja preuzimanja slika u vašu galeriju.

Kako zaustaviti automatsko preuzimanje medija na Telegramu?

Slično WhatsAppu, možete spriječiti Telegram da automatski preuzima slike i videozapise iz vaših chatova. Onemogućavanje ove značajke ne samo da će vam pomoći uštedjeti mobilne podatke, već će vam pomoći uštedjeti na pohrani vašeg pametnog telefona. Ako ste u više Telegram kanala i grupa, vjerojatno ćete svakodnevno primati mnogo slika. Pojedinačna datoteka može biti mala, ali preuzimanje svih slika s vremenom može postati problem za zapremninu uređaja.

Da se to ne dogodi, otvorite Telegram, dodirnite tri horizontalne crte (hamburger meni) i idite na Postavke. Pomaknite se prema dolje i dodirnite Podaci i pohrana. U odjeljku Automatsko preuzimanje medija postoje tri opcije: kada koristite mobilne podatke, kada ste povezani na Wi-Fi i Kada ste u roamingu. Isključite svaku od ovih opcija. Ako ih odlučite ostaviti uključenima, možete dodirnuti svaku opciju i odrediti želite li automatski preuzeti određene vrste datoteka i onemogućiti druge.

Onemogućavanje automatskog preuzimanja medija pomoći će vam uštedjeti na vašem mobilnom podatkovnom planu. S druge strane, onemogućavanje spremanja u galeriju pomoći će vam da smanjite nered slika u galeriji držanjem slika iz grupa i kanala podalje.

Kako spriječiti Telegram da sprema slike u vašu galeriju?

Onemogućavanje ove značajke spriječit će Telegram da sprema slike i preuzima videozapise u galeriju vašeg telefona. Da biste to postigli, pokrenite Telegram i slijedite ove korake:

Dodirnite ikonu 'hamburger' (tri vodoravne crte) i idite na postavke. Pomaknite se prema dolje i dodirnite Podaci i pohrana. U odjeljku Spremi u galeriju postoje tri opcije - Privatni razgovori, Grupe i Kanali. Isključite prekidač na sve tri opcije. Ako se predomislite, ne brinite - uvijek se možete vratiti i promijeniti ove opcije prema svojim željama. Ako želite spremniti određenu sliku u svoju galeriju, otvorite sliku i dodirnite tri točkice u gornjem desnom kutu. U skočnom izborniku potom odaberite Spremi u galeriju. Vodite računa da mijenjanje ove postavke neće utjecati na slike koje se već prikazuju u vašoj galeriji.

Onemogućavanjem automatskih preuzimanja i sprječavanjem Telegrama da sprema datoteke u vašu galeriju, možete osigurati da pohranu vašeg telefona ne zauzmu neželjene slike, piše Makeuseof.