ENDPOINT PROTECTION 14

Symantec ima prvo rješenje za računalnu sigurnost koje koristi i strojno učenje

10.11.2016 u 07:16

Bionic
Reading

Symantec priopćava kako su predstavili Endpoint Protection 14, paket koji nazivaju idućim korakom u evoluciji inovacija na krajnjim točkama mreže. Krajnju točku mreže predstavljaju svi uređaji koji se izvana spajaju na računalnu mrežu, što uključuje računala, tablete, pametne telefone i dr.

Symantec Endpoint Protection 14 je pogonjen umjetnom inteligencijom na krajnjoj točki i u cloudu te je prvo rješenje koje u jednom programu spaja osnovne tehnologije na krajnjim točkama s naprednim strojnim učenjem i ublažavanjem ranjivosti koje iskorištavaju memorijske slabosti (tzv. memorijski exploit). Na taj način se pruža višeslojno rješenje koje može zaustaviti napredne prijetnje i odgovoriti na njih na krajnjim točkama mreže - neovisno o načinu napada.

Ovakva napredna razina zaštite postaje nužnost u raznim segmentima - a posebno poduzećima. Samo prošle godine Symantec je identificirao više od 430 milijuna primjeraka novog zloćudnog softvera, zbog čega su razne tvrtke bile izložene svakodnevnim sigurnosnim rizicima i prijetnjama. Za ovu godinu se očekuje još veći rast zloćudnog softvera.


'Symantec Endpoint Protection 14 veliki je skok naprijed u zaštiti krajnjih točaka mreže koji sa sobom donosi najnovije inovacije u krajnjim točkama mreže na sigurnosnoj platformi i od sigurnosne kompanije kojima možete vjerovati', kazao je Mike Fey, predsjednik i operativni direktor Symanteca. 'Višeslojna zaštita, koju omogućava umjetna inteligencija, iza koje stoji najveća i najmoćnija svjetska sila za borbu protiv informatičkih prijetnji, te koju pogoni oblak – ovo je doslovno najpametniji izbor u tehnologijama za zaštitu krajnje točke mreže. Symantec Endpoint Protection 14 je esencijalni element integrirane strategije informatičke obrane potrebne tvrtkama da bi se borile protiv današnjih naprednih prijetnji.'

O komercijalnoj raspoloživosti rješenja Endpoint Protection moguće je više saznati ovdje