iphone se

Šuška se: Novi iPhone mogli bismo vidjeti već ovog proljeća

10.01.2022 u 09:13

Bionic
Reading

Američki proizvođač bi, prema riječima insajdera, prvom polovicom godine mogao izbaciti nasljednika najjeftinijeg iPhonea, ovaj put opremljenog modemom za mreže nove generacije

Apple bi ovogodišnje proljetno predstavljanje uređaja mogao uljepšati predstavljanjem novog smartfona. Bloombergov Mark Gurman tvrdi da će Apple predstaviti treću generaciju iPhonea SE tijekom virtualne prezentacije u ožujku ili travnju. U odjeku prijašnjih glasina, Gurman kaže da će SE imati isti dizajn kao iPhone 8, samo s novim procesorom koji podržava 5G - pretpostavlja da je rijeć o čipsetu A15 koje smo susreli u iPhoneu 13, piše Yahoo Finance.

Što se ostalih promjena tiče, tu glasine uglavnom staju - postoji šansa da će kompanija povećati zapremninu smartfona sa 64 GB na 128 GB ili nadograditi senzore kamere, no ništa od tog nije sigurno, s obzirom da je centralni fokus iPhonea SE oduvijek bila - ušteda. Jedina stvar koja bi mogla doći kao posljedica uvođenja podrške za 5G je veća baterija, s obzirom da 5G modem uglavnom troši više struje od onog koji radi na 4G-u.

  • +10
15 godina iPhonea Izvor: Profimedia / Autor: Marvin Tolentino / Alamy / Alamy / Profimedia

Ukoliko su ove informacije istinite, novi iPhone SE mogao bi biti razočaranje za one koji se nadaju modernizaciji popularnog smartfona i prelasku na dizajn koji je predstavio iPhone X. Premda je 'klasični' dizajn nešto od čega bi se mnogi potencijalni kupci htjeli udaljiti, činjenica je da on Appleu odgovara zbog niže cijene. Uostalom, cijela ideja iPhonea SE oduvijek je bila približavanje Appleovog ekosustava tržištima koja si ga do tog trena nisu mogla priuštiti.