REGIONALNO NATJECANJE

Studenti za 280 tisuća kuna rješavaju probleme poduzeća

26.02.2014 u 12:17

Bionic
Reading

Krenuo je Case Study Competition, regionalno studentsko natjecanje u rješavanju stvarnih poslovnih slučajeva poduzeća u Hrvatskoj. Prijave su otvorene do 9. ožujka za sve studente Republike Hrvatske, Slovenije, Srbije, Bosne i Hercegovine te Crne Gore

Natjecanje organizira udruga eStudent desetu godinu zaredom. Prvi put je prošireno na Crnu Goru i Sloveniju, čime je postalo jedno od najvećih regionalnih studentskih natjecanja.


Projektom studenti dobivaju priliku povezati se s gospodarskom zajednicom te primijeniti stečena znanja na praktičnom radu.

Ove godine nagradni fond iznosi 288 tisuća kuna, a svaka tri tima s najboljim rješenjima slučajeva pojedinih poduzeća dobivaju deset tisuća kuna za prvo mjesto, odnosno 5.000 kuna te 3.000 kuna za drugo i treće mjesto.

Osim toga, studentima se nude i dodatne mogućnosti poput praksi i pripravništva.

Ako se želite prijaviti, možete to učiniti na službenoj stranici natjecanja Case Study Competition gdje, kao i na stranici na Facebooku, možete dobiti više dodatnih informacija vezanih uz slučajeve koje treba rješavati i sam tijek natjecanja.

Za izravne informacije od mentora poduzeća, dođite na Ekonomski fakultet u Zagrebu od 3. do 7. ožujka te posjetite štandove i poslušajte prezentacije poduzeća uključenih u natjecanje.

Nakon predaje rješenja radova (13. travnja), svi sudionici će dobiti povratnu informaciju o kvaliteti njihova rješenja i potrebnim poboljšanjima od poduzeća čiji su slučaj rješavali kao korisne smjernice za buduće radove i natjecanja, dok će najbolji timovi imati priliku prezentirati svoje rješenje pred predstavnicima poduzeća.

Završna ceremonija i javno proglašenje pobjednika bit će održano 14. svibnja u Cinestaru u Branimir Centru u Zagrebu.