GREŠKA U SUSTAVU

Što se događa? Twitter nasumično odjavljuje korisnike iz sustava

02.05.2023 u 10:24

Bionic
Reading

Muskova društvena platforma susreće se s bugom koji odjavljuje korisnike koji se prijavljuju putem weba

Twitter se u zadnje vrijeme ponaša dosta čudno. Nakon što su se korisnici donedavno susretali s neobičnim bugom koji dozvoljava uređivanje biografija i čak vraćanje starih kvačica za potvrde identiteta, stranica je tijekom drugog dijela dana korisnike počela odjavljivati iz sustava.

Poteškoće utječu uglavnom na tviteraše koji platformi pristupaju preko preglednika. Neki, izvještava TechCrunch, kažu da ih je Muskova društvena mreža odjavila nekoliko puta zaredom.

Još veći problem je što se korisnici koji su odjavljeni ponekad uopće ne mogu opet prijaviti. Na sreću, ovaj bug je lokaliziran, što znači da ste 'sigurni' ako imate Twitter na smartfonu.

Twitter još nije javno potvrdio postojanje problema - niti službenim profilom, niti preko podrške.

Cijela situacija predstavlja još jedan primjer sve veće količine poteškoća koje su nastale nakon što je Elon Musk kupio kompaniju i većini zaposlenika podijelio otkaze - uključujući inženjerima koji su osiguravali da se ovakve greške ne pojavljuju.

Twitter se od tad susreo sa hrpom problema, uključujući greške s Twitter Circleom koje su privatne objave prikazivale javnosti, slomljenim vremenskom listom, nefunkcionalnim poveznicama i slikama te nekolicinom padova sustava. Kompanija se u isto vrijeme pokušava pokazati kao atraktivna destinacija za kreatore i oglašivače, s planovima o pretvaranju u 'superaplikaciju' poput WeChata.

Musk se tijekom vikenda hvalio kako će mediji poput NPR-a i PBS-a koje je prije toga nazvao 'financiranima od vlade' moći plaćati objavu članaka putem Twittera - kopirajući koncept koji trenutno isprobava Twitterov konkurent Post. Doduše, zaključuje izvor, nije poznato hoće li Twitterovi planovi ikad uroditi plodom. Na koncu, teško je prodati bilo što na stranici kojoj korisnici ne mogu pristupiti.