otter

Što kažete na aplikaciju koja zapisuje razgovore?

05.03.2018 u 13:25

Bionic
Reading

Bivši zaposlenici Googlea i Nuancea osmislili su i ponudili besplatan servis koji govor pretvara u tekst gotovo odmah pomoću umjetne inteligencije

Otter, djelo startupa AISense, aplikacija je koja vaš govor pretvara u digitalno zapisan tekst u stvarnom vremenu. Pritom se oslanja na algoritme za prepoznavanje govora razvijene za digitalne pomoćnike kao što su Appleov Siri, Amazonova Alexa i Googelov Assistant, kao i na algoritme za sintetički govor poput Googleovog DeepMinda.

Ti su algoritmi značajno napredovali tijekom zadnjih nekoliko godina. Puno su precizniji zahvaljujući, između ostalog, strojnom učenju i drugim tehnologijama umjetne inteligencije.

Nakon što instalirate Otter aplikacija će zatražiti da snimite kraću i dulju snimku, što možete učiniti ako kucnete po sličici s mikrofonom u aplikaciji. Te će snimke postati temelj za vaš 'glasovni otisak' po kojem će vas Otter moći prepoznati.

Zašto bi vas trebao prepoznati? Pa, dok zapisuje razgovor uživo treba znati tko ste vi, a tko su vaši sugovornici kako bi vas mogao označiti u tekstu koji se gotovo odmah pojavljuje ispisan nakon što ga izgovorite. Bilješke je moguće pretraživati, dijeliti...

Aplikacija je zasad još uvijek dostupna besplatno za Android i iOS.

Ovo su najbrutalniji smartfoni predstavljeni na MWC-u u Barceloni Izvor: Licencirane fotografije / Autor: Samsung