NOVITETI

Stižu novi Panasonicov fotić Lumix DC-TZ90 i digitalni objektiv

22.04.2017 u 08:41

Bionic
Reading

Model Lumix DC-TZ90 ima jači senzor MOS od prethodnika,a može se pohvaliti i s 30x optičkim zoomom na ultra širokokutnom objektivu Leica DC Vario-Elmar

Model Lumix DC-TZ90 novi je dodatak serije Travel Zoom. Kompaktnog kućišta i jačeg MOS senzora od prethodnika (20,3 megapiksela umjesto 18) te s 30x optičkim zoomom na ultra širokokutnom objektivu Leica DC Vario-Elmar. Uz to je opremljen procesorom Venus Engine, kao i hibridnim optičkim stabilizatorom slike s pet osi.

Uređaj omogućuje snimanje fotografija i video zapisa u razlučivosti 4K - 3.840 puta 2.160 piksela na 30p.a (60Hz) / 25p-a (50HZ). 

Troinčni bočni monitor od 1.040K točaka kojim se upravlja na dodir zaokreće se za 180 stupnjeva, a uređaj automatski prelazi u način rada Self Shot kada je ekran zaokrene. U tom načinu rada na raspolaganju su različite funkcije, uključujući novu 4K selfie funkciju. 

Osim toga, tu su funkcije kao što je Beauty, Background Control (jasna ili neizoštrena pozadina), panoramski način rada, filteri, podrška za RAW, elektronsko tražilo (0,2 inča, 1.166K točaka) sa senzorom za oko...

Funkcija Post Focus omoguće izoštravanje nakon okidanja jednim dodirom prsta, dok Focus Stacking omogućuje naknadno namještanje dubine polja kombinacijom različitih kadrova i funkcije Post Focus. Sve to trebalo bi biti moguće izvesti na samom uređaju. 

Funkcija Light Composition sintezira fotografije odabirom i spremanjem svjetlijih piksela, što bi trebalo rezultirati bogatijim i dramatičnijim fotografija noćnih scena na samom uređaju, a 4K Live Cropping omogućuje stabilno zumiranje i paniranje u 4K video zapisima. 

Tehnologija DFD (Depth From Defocus) trebala bi omogućiti autofokus od 0,1 sekunde. Ta karakteristika rezultira brzim uzastopnim okidanjem na 10 (AFS) / 5 (AFC) fps-a. Također, uređaj posjeduje i niz drugih AF funkcija, kao što su - Touch AF, AF s 49 točaka i Low Light AF.

Lumix TZ90 moguće je povezati s pametnim telefonima i tablet računalima putem Wi-Fija. 

Panasonic je predstavio i širokokutni digitalni izmjenjivi objektiv Leica DG Vario-Elmarit 8-18mm/F2.8-4.0 ASPH. (35-milimetarski ekvivalent kamere 16-36mm), koji pokriva žarišnu daljinu u rasponu od širokog kuta do telefota. Oslanja se na Panasonicovu tehnologiju Nano Surface Coating koja bi trebala smanjivati količine šuma.

Otporan je na prskanje vode i prašinu, ima ugrađenu zaštitu od trzaja te radi na temperaturi do -10 Celzijusovih stupnjeva. 

Sustav objektiva sastoji se od 15 elemenata raspoređenih u 15 grupa - ima jedan asferični ED (Extra-low Dispersion) objektiv, tri asferična objektiva, dva ED objektiva i UHR (Ultra High Refractive Index) objektiv. 

Serija će biti proširena dodatnim 50-200mm (100-400mm, ekvivalent kamere 35 milimetara) telefoto zoom objektivom.