NAPOKON

Stiže nam Socialmatic, Polaroid za Instagram

10.12.2014 u 11:15

Bionic
Reading

Nakon što je više godina provelo u fazi pripreme i razvoja, napokon se možemo dočepati uvrnutog Polaroidovovog fotoaparata za društvene mreže

Za Socialmatic se možete predbilježiti na Amazonu za 299,99 dolara (nešto manje od 1900 kuna). Na tržištu bi se trebao naći s 1. siječnjem iduće godine.

U pitanju je uređaj koji može odmah po snimanju izbaciti fizičke fotografije, po čemu je Polaroid općenito poznat, kao i uploadati fotografije na web. Ima 14-megapikselnu sprijeda i dvomegapikselnu kameru straga te bljeskalicu.

Raspolaže sa skromnih četiri GB ugrađene memorije, što je moguće proširiti do 32 GB. Zanimljivo, ima i ugrađene stereo zvučnike.


Operativni sustav je prilagođena inačica Androida, kojom upravljate putem zaslona osjetljivog na dodir, dijagonale 4,5 inča (11,4 cm). Naravno, dolazi s ugrađenim filterima.  Spaja se na internet samo putem wi-fija, no tu su Bluetooth (kako bi ga mogli upariti s mobitelom) i GPS. Moguće je dodati i QR kod na fotografiju, što bi trebalo pomoći pri praćenju njenog puta online.

Projekt je nastao kao koncept u ADR Studiju.Polaroid se službeno priključio u ožujku 2013. kao hardverski partner.