DVA SPINA

Stigao je prvi Chromebook sa Snapdragonovim procesorom, obećava dugo trajanje baterije

23.10.2020 u 12:15

Bionic
Reading

Model Spin 513 u prodaju kreće tijekom veljače iduće godine na području SAD-a, s početnom cijenom od 399,99 američkih dolara. Mjesec dana kasnije bit će dostupan i model Enterprise Spin 513

Acer je predstavio modele prijenosnih računala Chromebook Spin 513 i Chromebook Enterprise Spin 513, posebne po tome što je riječ o prvim računalima s operativnim sustavom Chrome koje pogone Qualcommovi procesori Snapdragon 7c.

Model Spin 513 u prodaju kreće tijekom veljače iduće godine na području Sjedinjenih Država, s početnom cijenom od 399,99 američkih dolara. Mjesec dana kasnije bit će dostupan i model Enterprise Spin 513, s početnom cijenom od 699,99 USD.

Snapdragon 7c je mobilni procesor početne razine, izrađen osam-nanometarskom tehnologijom. Traži manje električne energije nego brojni drugi procesori koje se ugrađuje u laptope s operativnim sustavom Windows, piše Verge.

Trenutno je najslabiji Qualcommov procesor za prijenosnike, ali u toj tvrtci kažu kako mu je glavna prednost to što uz njega baterija traje dulje. Prema njihovim navodima, bit će raspoloživo do 14 sati autonomije.

Spin 513 dolazi s do 128 gigabajta memorije za pohranu i osam GB radne memorije, aluminijskim poklopcem, dva utora za USB-C i jednim za USB-A, šarkom s okretom od 360 stupnjeva i opcionalnom pozadinskom rasvjetom za tipkovnicu. Teži 1,19 kilograma, tanak je 1,5 milimetara.

Oba modela bit će dostupna s opcionalnom mogućnošću povezivanja na mreže 4G LTE, dok će poslovni model biti opremljen dodatnim sigurnosnim i drugim značajkama.