DOMAĆI CROWDFUNDING

Srednjoškolci iz Metkovića žele 3D printer, podržite ih!

01.12.2016 u 10:26

Bionic
Reading

Skupina gimnazijalaca iz Metkovića pokrenula je online kampanju prikupljanja sredstava kako bi nastavu obogatili iskustvima, vještinama i znanjima vezanima uz 3D printanje

Učenici Gimnazije u Metkoviću pokrenuli su kampanju na platformi za crowdfunding Indiegogo. Cilj je kampanje  sakupiti 3.240 američkih dolara za nabavku 3D printera i prateće opreme koji će biti korišteni u nastavi.

'Znamo kako 3D printanje postaje sve važnije, možda čak i predstavlja početak nove industrijske revolucije. Zato ga želimo u školi', naveli su srednjoškolci u opisu kampanje u koju su krenuli uz punu podršku nastavnika, kolega i školskog osoblja.

Osim što namjeravaju savladati novu tehnologiju, gimnazijalci između ostalog žele oživotvoriti ideje, stvarati predmete za svakodnevnu uporabu, izrađivati prototipove i modele te stjecati praktično znanje i vještine. Planiraju isprintati dijelove za još dva printera te stečena znanja podijeliti s drugim školama.


Dosad su prikupili 1.643 dolara od 21 financijera. Podržite li ih s 25 dolara, bit će vam zahvalni. Za 50 dolara isporučit će vam poseban video, za 100 vaše ime uvrstiti na Zid slavnih, za 250 isprintati tradicionalni suvenir iz doline Neretve, a za 500 predmet po vašem izboru iz njihove ponude.