4K TV, ZVUČNICI, KAMERE...

Sony se na CES-u ne srami svojih noviteta, zatrpali su nas gadgetima

07.01.2016 u 14:56

Bionic
Reading

Sony na ovogodišnjem sajmu CES 2016 predstavlja nove proizvode iz više kategorija. Evo izbora najzanimljivijih najava

Nova serija televizora Bravia 4K LCD XD93 opremljena je novom tehnologijom Slim Backlight Drive. Ima pozadinsko osvjetljenje u obliku mreže, što je prije bilo moguće jedino uz pomoć izravnog potpunog LED pozadinskog osvjetljenja.

Slim Blacklight Drive u kombinaciji sa Sonyevom tehnologijom X-tended Dynamic Range Pro za poboljšanjem kontrasta i tehnologijom Triluminos sa širim spektrom boja pruža istaknutije jasnije svijetle, dublje crne i općenito blistavije boje, kažu u Sonyju.

Sučelje za novu seriju, između ostalog, omogućava glasovnu pretragu.

Sony će predstaviti i tehnologiju nove generacije Backlight Master Drive, koja još više pojačava osvjetljenje i kontrast kako bi u potpunosti iskoristila potencijal 4K HDR kvalitete. Bit će predstavljena na prototipu s ekranom dijagonalne širine 85 inča (216 centimetara).

U kombinaciji s tehnologijom X-tended Dynamic Range Pro, Backlight Master Drive bi trebao dramatično poboljšati vizualnu dubinu i realističnost te reproducirati duboke crne i svijetle boje s ultra visokom svjetlinom od 4,000 cd/m2.

Premijeru je doživjela i aplikacija Ultra, koja će biti lansirana u SAD-u tijekom ove godine, a koja omogućava kupnju i gledanje prijenosa 4K HDR filmova i televizijskih emisija.

Serija h.ear dobit će tri nova člana: prijenosni bežični zvučnik h.ear go te bežične slušalice h.ear on Wireless NC i h.ear in Wireless.

Kao dodatak Hi-Res ponudi, Sony predstavlja i nove članove serije proizvoda Extra BassXTRA, sa slušalicama MDR-XB650BT, bežičnim zvučnicima SRS-XB3 i SRS-XB2 i zvučnim sustavom GTK-XB7.

Neki od Sonyevih novih proizvoda će podržavati bežični surround.


Nova kamera FDR-AX53 4K Handycam opremljena je novom Zeissovom lećom s 20 puta optičkim povećanjem, kao i jako osjetljivim senzorom s veličinom piksela 1.6 puta većom od trenutnih 4K Handycam modela

Sadrži tehnologiju Balanced Optical SteadyShot koja suzbija zamućenost u svim uvjetima snimanja - od širokog kadra do kadra iz blizine - i omogućuje čistu sliku visoke rezolucije u 4K kvaliteti pa čak i pri snimanju iz daljine.

Također, ima i sustav Fast Intelligent AF i novu strukturu mikrofona koja snima stereo zvuk i vjerno bilježi izvorni zvuk.


Nova kamera HDR-CX675 HD Handycam opremljena je istom tehnologijom s opcijom Intelligent Active, koja omogućuje 5-osnu stabilizaciju slike, kako bi mogli snimati i za vrijeme trčanja.

HDR-CX675 i lakši model HDR-CX455 dolaze sa sustavom Fast Intelligent AF, a HDR-CX455 ima i surround mikrofon s 5.1 kanala.
Sonyeva linija kamera Action Cam bit će osvježena s modelom AS50R, koji dolazi s daljinskim upravljačem Live-View.

yxxNove opcije na ovom modelu uključuju 4K time-lapse efekte i podvodno snimanje do dubine od 60 metara ispod površine, kad se koristi kućište za snimanje pod vodom koje dolazi uz kameru.


Serija proizvoda Life Space UX uključuje u Japanu već predstavljenu LED lampu-zvučnik, mali kockasti prijenosni projektor koji može projicirati sliku 22 puta 80 inča na zidu, stolu ili bilo kojoj drugoj površini te zvučnik Glass Sound. Projektor i zvučnik bit će lansirani u Japanu na proljeće i u SAD-u u prvoj polovici fiskalne godine.

Pogledajte što je još Sony predstavio:

SONY CES 2016 Press Conference