NAKON HAKERSKIH NAPADA

Sony se ispričao korisnicima PSN-a

02.01.2015 u 13:44

Bionic
Reading

Teško je reći da su protekli blagdani vlasnicima PlayStationa i Xboxa prošli bez živciranja. Kako bi ublažio bol nastalu nestankom usluge uzrokovane hakerskim napadima, PSN je za korisnike pripremio nekoliko poklona

Sony Computer Entertainment napravio je simboličnu ispriku za čuveni pad PSN-a tijekom proteklih blagdana. Podsjetimo, zbog hakerskih napada grupe Lizard Squad, PlayStation Network i Xbox Live bili su nedostupni tijekom proteklog Božića, uspješno odstranjujući mnoge gejmere od njihovih omiljenih igara.

Razlog zbog kojeg su hakerski napadi toliko razjarili korisničku bazu Xbox Livea i PlayStation Networka leže u pomalo upitnoj strukturi ovih servisa. Naime, ako niste logirani u PSN, ne možete pokrenuti nijednu skinutu, downloadanu igru ni zaigrati išta u multiplayeru. Ovo uključuje naslove koji nemaju nikakve veze s multiplayerom, poput nedavno izašlog Dragon Age: Inquisitiona.


Kako bi se korisnicima zahvalili na strpljenju te ujedno pokazali kako im je 'stalo', sonyjevci su odlučili svim korisnicima PlayStation Plusa udijeliti pet dodatnih besplatnih dana članstva. Ono što čitavu stvar čini zanimljivom je to da se petodnevni bonus odnosi i na članove s probnim računima. Ako ste, recimo, svoj dvodnevni račun aktivirali 24. 12., umjesto dva dana dobiti ćete sedam dana besplatnog PS Plusa. Također, u planu je i popust od 10 posto koji će korisnici moći iskoristiti na bilo kojem PSN naslovu

Sve u svemu, stvarima je trebalo neko vrijeme da dođu na normalu, a Sony (i gomila gejmera) se nada da se takav kaos neće tako skoro ponoviti.