PRENOSIVE KONZOLE

Sony je uvjeren da Vita ima budućnost (u Japanu)

30.03.2017 u 08:13

Bionic
Reading

Šef Sony Computer Entertainmenta u Japanu Atsushi Morita smatra da svi moramo položiti više vjere u prenosivu konzolu PlayStation Vita

Veliku vjeru Sony, primjerice, ima u nadolazeću Romancing Sagu 3. Igra je nedavno najavljena za PS Vitu, iOS i Android, što znači da specijalna iteracija za Sonyjevu platformu znači da Vita zbilja ima jako dobre šanse na japanskom tržištu.

Trailer za prenosivu konzolu PlayStation Vita Izvor: Društvene mreže / Autor: Sony

U intervjuu koji je dao za Trendy Nikei Morita je pričao o Sonyjevoj prijenosnoj konzoli te je pritom objasnio što japanski div ima u planu. 'Što se tiče Vite, još od izlaska Minecrafta u listopadu 2014. aktivno smo radili na približavanju konzole mlađim gejmerima', rekao je Morita. Neupitan uspjeh koji je ova igra postigla na platformi puno znači Sonyju. Par godina nakon toga Sony je, naime, Vitu u Japanu uvelike usmjerio na klince.

Kako Minecraft izgleda na PlayStationu Vita Izvor: Društvene mreže / Autor: Sony

'Otad pa nadalje uvelike ćemo se koncentrirati na PS Vitu i privlačenje mlađih korisnika PS Vite', rekao je Morita. 'Ove godine također planiramo razviti intelektualno vlasništvo koje je napravljeno baš za djecu.'

Ruku na srce, djeca nisu jedini faktor koji PS Vitu drži na životu, no definitivno pomažu uspjehu konzole na japanskom tržištu.