NAJPOVOLJNIJI U KLASI?

Sljedeći mjesec mogla bi nam stići Sony Xperia M5

22.01.2016 u 14:58

Bionic
Reading

Još uvijek čekamo da nam Sonyjev tabor predstavi svoju ovogodišnju uzdanicu u kategoriji top modela mobitela, no već sljedećeg mjeseca i na našim prostorima mogao bi se pojaviti izuzetno primamljiv uređaj srednje klase

Ne može si baš svaki korisnik u potrazi za novim uređajem priuštiti neki od top modela mobitela, ipak se radi o cjenovnom rangu koji često nadmašuje i nekoliko prosječnih mjesečnih plaća, no srednja klasa mobitela svojim karakteristikama i mogućnostima posljednjih godina opasno se približava vrhu ponude. S mobitelom Sony Xperia M5 upravo je takva stvar.

Prema najavama sljedećeg mjeseca na tlu Starog kontinenta, konkretno u Poljskoj i Nizozemskoj, pojavit će se Sony Xperia M5. Prodajna cijena i dostupnost u ostatku EU-a za sada nam ostaje nepoznanica, no poznato nam je itekako puno informacija o uređaju.

Sony Xperia M5 donosi petoinčni zaslon IPS razlučivosti 1.080 p, osmojezgreni procesor MediaTek Helio X10 radnog takta dva GHz, IMG Rogue G6200 GPU, 16 GB ugrađenog podatkovnog prostora (proširivog memorijskim karticama), tri GB radne memorije, bateriju kapaciteta 2.600 mAh-a, za fotografije je zadužen optički senzor Exmos RS razlučivosti 21.5 MP dok je prednja kamerica razlučivosti 13 megapiksela.

Kao i dobar dio ostalih Xperia, i M5 nosi oznaku IP65/IP68 što prevedeno znači da će uređaj biti otporan na prašinu i vlagu.

Promotivni filmić možete pogledati u nastavku, a potpune specifikacije preko ove poveznice

Sony Xperia M5