NOVOSTI IZ APPLEA

Sljedeći AirPods Pro mogao bi dobiti nekoliko neobičnih značajki

03.07.2023 u 10:42

Bionic
Reading

Najnovija verzija popularnih slušalica navodno će i imati ugrađenu funkciju provjere korisnikovog sluha, a priča se i o uvođenju mogućnosti mjerenja temperature

Bloombergov insajder Mark Gurman u najnovijem je blogu Power On objavio da Apple radi na novim značajkama za zdravlje koje će ugraditi u novu liniju audio uređaja. Prva će AirPods slušalicama omogućiti sprovođenje testiranja sluha.

Prema objavi Vergea, AirPodsi već podržavaju audiogramske profile koje iOS može iskoristiti kako bi podesi zvuk na slušalicama za osobe sa oštećenim sluhom. Za sad, doduše, te profile možete napraviti samo softverom treće strane (poput aplikacije Mimi).

Gurman također spominje da Apple AirPodse Pro želi reklamirati kao pomagala za sluh, nakon što je FDA prošle godine omogućila kupovinu pomagala za sluh u ljekarnama. Kompanija je, kaže, nedavno unajmila inžinjere s iskustvom u razvoju slušnih aparatića.

Druga značajka na kojoj Apple radi slušalicama bi mogla omogućiti mjerenje tjelesne temperature. Senzor koji planiraju ugraditi već postoji u Apple Watchu Series 8 i Watchu Ultra. Razlog zašto Apple radi ovakav potez vjerojatno leži u činjenici da se temperatura može puno preciznije očitati iz ušnog kanala.

Gurman naglašava da su obje značajke 'minimalno nekoliko mjeseci ili čak godina' od izlaska. Apple će tijekom idućih par mjeseci USB-C dovesti i u AirPodse Pro, kako bi se uskladio s novim EU zakonima.

Također se šuška o spuštanju cijena najjeftinijih AirPodsa u Appleovoj ponudi kako bi se, citiramo, konkuriralo ponudi iz Amazona i Samsunga.