STARTUPOVI

Seedcampov fond dosad uložio više od tri milijuna eura

23.09.2015 u 15:15

Bionic
Reading

Seed Fund, vrijedan 20 milijuna eura, dosad je uložio nešto više od tri milijuna eura u 24 tvrtke iz Europe (Estonija, Grčka, Irska, Njemačka, Norveška, Rumunjska, Švedska, Švicarska i Velika Britanija), Izraela i Sjedinjenih Država. Hrvatske zasad nema

Seedcampov fond ulagao je u rundama od 200 tisuća kuna u sklopu investicija vrijednih između 300 tisuća i dva milijuna eura.

Ulaganja su obuhvatila proizvode i usluge namijenjene drugim tvrtkama i krajnjim korisnicima, s područja financija, e-trgovine, hardvera i cybersigurnosti, između ostalih.

Nije presudno važno čime se tvrtka bavi - traže talentirane timove kojima bi pomogli pri pripremi za izlazak na tržište i pratili ih do privlačenja kupaca ili klijenata te rasta.

Seedcamp će nastaviti ulagati na tri načina. Ponudit će investiciju vrijednu 75 tisuća funti za udio od sedam posto, tri posto jamstva i do 200 tisuća eura seed ulaganja. Uz kapital, startupovima je na raspolaganju i platforma Seedcamp za umrežavanje i sudjelovanje u brojnim događanjima koja Seedcamp organizira.

Osim pre-seed ulaganja, tijekom zadnjih godinu dana podržali su više od 70 tvrtki, tako da ih sad u portfelju imaju 192, najviše dosad u osam godina postojanja.

Više:Seedcamp