USUSRET IFA-I 2015

Samsungovim zvučnicima upravlja i pametni sat

01.09.2015 u 12:30

Bionic
Reading

Novi modeli zvučnika R5, R3 i R1 nasljednici su modela R7 i R6 s unaprijeđenim sučeljem tap-and-swipe i poboljšanom Multiroom aplikacijom

Samsung je proširio liniju bežičnih 360° zvučnika s tri nova modela koji će biti predstavljeni na sajmu 'IFA 2015': R5, R3 i R1. Unaprijeđeni su dodatnim značajkama kao što je ugrađeno sučelje tap-and swipe i poboljšana aplikacija Multiroom za pametne telefone, tablete i pametne satove

S modelima R5, R3 i R1 Samsung želi učvrstiti vodeću poziciju u segmentu kućanskih audio proizvoda. Po prvi puta sadrže opciju fizičkog upravljanja, pa možete podesiti glasnoću, pokrenuti, pauzirati ili promijeniti izvor glazbe dodirom ili pokretom prsta po vrhu zvučnika.

Prati ih ažurirana aplikacija Multiroom za pametne telefone i tablet računala na operativnim sustavima Android i iOS, što omogućava jednostavno dijeljenje glazbe preko wi-fijem povezanih uređaja u kući.

Također omogućuje pronalazak i odabir glazbe, kao i kreiranje liste omiljene glazbe preko jednog zaslona, a moguće ju je pokrenuti i na pametnom satu Samsung Gear S, kao i na nadolazećim modelima Samsungovih pametnih satova.


Funkcija pametnog sata uključuje neposrednu kontrolu reprodukcije glazbe i kontrolu glasnoće, kao i popisa pjesama i redoslijeda pretraživanja. Možete vidjeti zaslon 'Now Playing' i pristupiti popisu dostupnih zvučnika pokretom prsta preko pametnog sata.

Samsung se udružio s online hi-fi glazbenim servisom Qobuz kako bi streaming usluge servisa bile dostupne na Samsungovim audio uređajima.

Novi modeli zvučnika bit će dostupni u SAD-u i na europskim tržištima u posljednjem tromjesečju 2015. godine.