TEHNO TRENDOVI

Samsung je u SAD-u predstavio plan 'popravi sam' za seriju uređaja Galaxy

01.04.2022 u 14:52

Bionic
Reading

U jeku američke odredbe za pravo popravljaka vlastitih uređaja, korejski proizvođač je objavio jednu dobrodošlu odluku

Apple je 2021. mnoge iznenadio objavom plana za 'popravi sam'. Opcija je, kao što to ide kod Applea, i dalje ograničena što znači da proizvođač potiče da se uređaji nose u servis umjesto da ih pokušate popraviti sami. Tim rečeno, riječ je o velikom pomaku za kompaniju koja je do nedavno bila jako protiv popravljanja izvan njihovih servisa.

Samsung je nedavno predstavio svoju varijantu samostalnog popravka. Projekt je vezan uz Galaxy S20, S21 i Tab S7+ te nudi dijelove, alate i vodiče za popravljanje zaslona, stražnjeg stakla i ulaza za punjnje. Kompanija planira nastaviti s dodavanjem uređaja u listu.

Samsung je u jeku promjene objavio partnerstvo sa specijalistima u iFixitu. Prema dogovoru sa Samsungov, iFixitov direktor Kyle Wiens rekao je 'uzbuđeni smo oko konzultacije sa Samsungom u nadi razvoja rješenja za dijelove i informacije uz pomoću kojih će korisnici moći popraviti vlastite uređaje. 'Uzbuđeni smo zbog konzultacije sa Samsungom i pomaganju razvoja sustava za popravke kod kuće. Svaki put kad popravite uređaj, pomažete spasiti naš planet'.

  • +5
Samsung Galaxy S22+ 5G slike uređaja Izvor: tportal.hr / Autor: Damir Rukavina

Usluga stiže u SAD ovog ljeta.