OSAM JEZGARA

Samsung je prešutio da dolazi i 'moćniji' Galaxy S5

25.02.2014 u 10:31

Bionic
Reading

Nakon što je sinoć otkrivena nova kompanijina perjanica Galaxy S5, spomenut je tek Qualcommov čip Snapdragon 800 kao njen osnovni dio. Ipak, baš kako se i dalo naslutiti, poput prethodnika će i novi uređaj biti (djelomično) sa Samsungovim čipovima Exynos

Iako je prva informacija bila kako Galaxy S5 stiže sa sad već 'starijim' čipom Snapdragon 800, potvrđeno je kako će Galaxy S5 zapravo donijeti nadograđenu varijantu tog čipa, nazvanu Snapdragon 801. Radni taktovi grafičkih i procesorskih jezgri su u novom čipu povišeni, a memorijska sabirnica radi na 933MHz. Štoviše, novi čip donosi integrirani LTE Advanced (150Mbps).


Ipak, kompanija će baš kao i ranije na određena tržišta plasirati i vlastiti (osmojezgreni) čip Exynos na radnom taktu od 2,1GHz, ali ne treba očekivati široku dostupnost tih modela. Što se performansi tiče, one bi trebale biti sličn(ij)e.

Galaxy S5 je s masom od 145 grama i najteži i najveći uređaj iz kompanijine S linije do sada. Kako su evoluirali modeli modeli Galaxy S moguće je vidjeti u infografici koju je pripremio Samsung Tomorrow iako valja imati na umu da za prethodne modele iz nekog razloga nije prikazano više varijanti uređaja (Snapdragon/Exynos čipovi):

Klik za infografiku