POZIVNICE SU POSLANE

Samsung Galaxy S5 dolazi 24. veljače, evo što znamo o njemu

05.02.2014 u 10:16

Bionic
Reading

Južnokorejci, čini se, planiraju pomrsiti svima ostalima konce predstavljanjem Galaxyja S5. Na odaslanim pozivnicama naime vidi se broj pet. No do samog događanja sve ostaje u domeni nagađanja

Samsung je poslao pozivnice za svoje događanje Unpacked, zakazano za 24. veljače, tijekom Mobile World Congressa u Barceloni.


Južnokorejci, čini se, planiraju pomrsiti svima ostalima konce predstavljanjem Galaxyja S5. Na odaslanim pozivnicama naime vidi se broj pet. No zasad je sve još uvijek u domeni nagađanja.

Galaxy S5 jedan je od najiščekivanijih pametnih telefona ove godine. Glasine da će biti predstavljen baš tijekom MWC-a kruže već neko vrijeme, iako ima i onih koji tvrde da bi ga mogli predstaviti tek u travnju, a u Barceloni se usredotočiti na ponudu vezanu uz otvorenu softversku platformu Tizen.

Kako smo već pisali, S5 bi trebao imati 2K zaslon dijagonale 5,25 inča (13,3 centimetra), razlučivosti 2.560 puta 1.440 piksela, osmojezgreni procesor (ili najnoviji Snapdragon 805 ili 64-bitni Exynos 6, ovisno o tržištu) sa 64-bitnom podrškom i 16-megapikselnom kamerom te baterijom kapaciteta 2900mAh, što je 300mAh više od one u S4.

Navodno bi uređaj trebao podržavati i brzo punjenje, tj. punjenje od nule do maksimuma unutar dva sata. Moguće je da ćemo njime upravljati treptanjem i kimanjem.

Uz S5, u Barceloni bi predstavljen mogao biti smartphone ZEQ 900, baziran na Tizenu, doznaje Neowin