TESTIRANJE DISPLAYMATEA

Samsung Galaxy Note 8 ima najbolji zaslon na svijetu

30.08.2017 u 15:54

Bionic
Reading

Prema testovima tvrtke DisplayMate, Samsungova ranija phablet perjanica Galaxy Note 7 odnijela je titulu najboljeg zaslona lani. Sada je tu naravno Note 8 - i Samsung je dokazao da opet postavlja nove standarde po kvaliteti prikaza na mobilnim uređajima

Uistinu više nema sumnje da ovaj južnokorejski div radi najbolje mobilne zaslone na tržištu. Tome svakako pomaže bogato iskustvo s OLED tehnologijom prikaza. Prema istraživanju tvrtke DisplayMate, Samsung je još jednom postavio visoku ljestvicu u kvaliteti mobilnih zaslona - iako se ni ranijim rezultatima malo tko mogao približiti. 

Primjera radi, Samsung Galaxy S8 je u istoj seriji testova ocijenjen s A+, no Note 8 ima još bolje pojedinačne rezultate. Nova Samsungova phablet perjanica tako je 22 posto više svjetline od Galaxyja S8, čime je dosegnuto više od impresivnih 1.200 nitsa. Uz ovakvu razinu osvjetljenja, ne čudi da i Galaxy Note 8 podržava HDR prikaz. 

Tu je 100-postotni gamut boja, prošireni nativni gamut s bogatim crvenim prikazima i još brdo, brdo drugih tehnikalija koje je moguće pročitati na stranicama DisplayMatea. K tome, Samsung podržava niz različitih kalibracijskih postavki za svoje mobilne zaslone, što samo donosi dodatne bodove. 

DisplayMate je poseban dio testova i analiza posvetio i tome da su OLED-i po svoj prilici budućnost mobilnog prikaza. Ne samo da je razlučivost zaslona na Note 8 vrtoglavo visoka (2.960 puta 1.440), već je i potrošnja manja no ikad prije. Jasno, još uvijek postoje problemi s maksimalnom razinom osvjetljenja u odnosu na LCD tehnologiju prikaza, kao i potrošnju u takvim uvjetima, no Samsung je dokazao kako stvari idu naprijed velikim koracima.