PROŠIRENA STVARNOST

S ovom ćete aplikacijom Dubrovnik vidjeti drugim očima

16.02.2014 u 12:07

Bionic
Reading

Dubrovnik AR je aplikacija za iPhone koja posjetiteljima Dubrovnika omogućuje inovativni prikaz informacija o svim dubrovačkim znamenitostima

Uz kategorizaciju i prikaz lokacija znamenitosti na karti, do informacija o važnim znamenitostima dolazit ćete podizanjem svojeg telefona i usmjeravanjem prema onome što trenutno obilazite. Ovu funkcionalnost jednostavno uključujete pritiskom na ikonu kompasa u gornjem desnom uglu aplikacije.


Dubrovnik AR razvila je tvrtka Planet 1107, tročlani tim programera od kojih su dvojica iz Dubrovnika - Nikša Vlahušić i Josip Ćavar - dok je treći član tima Goran Vukšić iz Bjelovara. Na razvoju mobilnih aplikacija rade nekoliko godina. Dubrovnik AR je rezultat suradnje s Turističkom zajednicom grada Dubrovnika.

Dubrovnik AR (klikni za uvećanje)


Aplikacija sadrži kategorije vezane uz znamenitosti, muzeje, prirodne lokalitete te javne servise. Odabirom jedne od kategorija, na karti se prikazuju lokacije tih mjesta.

Možete je besplatno preuzeti s App Storea. Dostupna je na hrvatskom, engleskom, francuskom, njemačkom, ruskom, japanskom te španjolskom jeziku.