DA NISU ODUSTALI

S Googleom je svatko od nas mogao letjeti na mlazni pogon

10.05.2014 u 20:52

Bionic
Reading

Šef tajnovitog Googleovog laboratorija X otkrio je kako su bili počeli raditi na mlaznom pogonu za jednu osobu. Cilj im je bio napraviti stroj koji neće biti smrtonosan po korisnika

Odustali su kad su shvatili kako će konačni proizvod biti bučan poput motocikla, a trošio bi gotovo četiri litre goriva za četristotinjak metara leta.


Astro Teller otkrio je pojedinosti neuspjelog projekta tijekom konferencije TechCrunch Disrupt u New Yorku. Laboratorij kojem je na čelu odbaci godišnje stotinjak projekata, nastojeći otkriti slabe točke što ranije u procesu razvoja. Suosnivači Googlea Larry Page i Sergey Brin nemaju običaj na svijet pustiti stvari koje nemaju smisla, dodao je.

Što ima smisla, onda? Teller najveću priliku vidi u dva područja: poljoprivredi i baterijama. 'Deset puta bolja gustoća energije...promijenila bi svijet na načine tako radikalne da to danas ne možemo ni zamisliti', rekao je.

Mogli bi dobiti energetski superučinkovite automobile i izvore energije za zemlje u razvoju, recimo.

Osvrnuo se i na sadašnji Googleov pristup mobitelima, rekavši kako ne bi bili bolji ako bi izgledali više cool, bili lakši ili imali jaču bateriju, već kad ih uopće ne bi morali nositi sa sobom, piše CNET