nova platforma

Ruske serije i filmovi u Hrvatskoj; kreće novi streaming servis Start - evo detalja

22.11.2021 u 11:26

Bionic
Reading

Najbrže rastući streaming-servis u Rusiji, START, najavljuje početnu fazu lansiranja platforme prilagođene hrvatskom tržištu, kao i prvi val ekskluzivnih sadržaja – ruskih filmova i serija s hrvatskim i engleskim prijevodima

Glavni je fokus na visokokvalitetnim serijama i filmovima najboljih stvaratelja i umjetnika koji rade u ruskoj filmskoj industriji, javaljaju iz kompanije.

'START je međunarodni streaming-servis sa 40 posto pretplatnika izvan Rusije. Sada s ponosom najavljujemo pokretanje servisa u Hrvatskoj. Glavni ciljevi kompanije START jesu podijeliti priče s publikom u regiji i postati jedan od ključnih igrača u sferi 'videa na zahtjev' (VOD) u istočnoj i centralnoj Europi. Već smo u završnoj fazi sporazuma o suradnji s nekima od naših partnera u Hrvatskoj', rekao je Alexander Dvoynishnikov, direktor za strateška partnerstva u kompaniji START.

U početnoj fazi lansiranja platforme u regiji START nudi originalne serije, uključujući dramu o elitnom moskovskom svijetu novca, seksa i moći s preko 65 milijuna pregleda na platformi START, Sponzoruše, originalnu novu vampirsku dramediju Vampiri iz nedođije, nagrađivanu dramu Oluja, avanturističku seriju o prijateljstvu Osobno KahaŽenidba, sportsku komediju Fitness, dvije sezone obiteljske dramedije Rat obitelji, sportsku dramu Izvan igre, dokumentarnu miniseriju koja obrađuje temu zlostavljanja Dosta!, miniseriju temeljenu na hit-drami Теkst, komedije KuhinjaLapsiZona nelagodePosljednji iz roda MagikjanUkratko

Neki od filmova bit će komedija o prijateljstvu Glavom i bradom Kakha, zatim O čemu razgovaraju muškarciPovratakSuper BobroviSuper BobroviNarodni osvetnici, Collector, TvornicaProgonstvoDan izboraDan izbora 2Dan radijaVelika poezijaTrijezni vozačТеkstTobolGirlfriend for RentGroomBreakfast at Dad'sWonderlandNo BordersAll at OnceAnd Here's What's Happening to MeTwainLottery i poznatu franšizu Kuhinja u Parizu.

Originalni projekti STARTA istovremeno će biti globalno premijerno prikazivani na hrvatskom, ruskom i engleskom jeziku, počevši od serije koja predstavlja mješavinu drame i komedije Kvartet I (od kreatora komedija Dan izboraDan radijaO čemu razgovaraju muškarciO čemu još razgovaraju muškarci), Borenjka to nema u sebi, koja prati uznemirenog filmskog redatelja koji se nakon snimanja novog filma povlači u svoja sjećanja i brige.

Do kraja 2021. još dva originalna ostvarenja bit će premijerno prikazana, a riječ je o novoj komediji o tri žene koje nakon smrti oca nasljeđuju seoski autoservis – Sestre — kao i serija KrisTina, o infantilnoj djevojčici Kris koja živi dosadnim životom i jednog dana upoznaje savršenu verziju sebe — Tinu. Ovi projekti istovremeno će biti premijerno prikazani i na drugim jezicima.

Platforma će biti dostupna u web-varijanti (start.film), na Androidovim i Appleovim pametnim telefonima i tabletima, Samsungovim i LG pametnim televizorima, a do kraja 2021. i na Android TV-u, po cijeni od 39 kuna mjesečno (4,99 eura) uz besplatan probni period od sedam dana.