VR BACKPACK

Računalo u ruksaku odvest će vas u virtualnu stvarnost

20.09.2016 u 09:01

Bionic
Reading

Kako se polako 'prima' svijet virtualne stvarnosti, sve veći problem predstavljaju puste žice, potrebne kako bi se osiguralo napajanje opreme i kvalitetna veza između računala i VR sustava za glavu. Jedno od rješenja je da korisnici nose računalo na svojim leđima. VR Backpack PC je MSI-jev prvi proizvod za tu svrhu, predstavljen na ovogodišnjem Computexu, no stvar je značajno evoluirala u svega nekoliko mjeseci

Na Tokyo Game Showu MSI je otkrio finalno izdanje svog računala namijenjenog smještanju na leđa i pokretanju materijala u virtualnoj stvarnosti. Odaziva se na ime MSI VR One, a u svakom smislu je riječ o dorađenom proizvodu u odnosu na prvo izdanje. Unutra su smješteni najmoderniji čipovi - kako za procesor, tako i za grafiku (Nvidia Pascal). Istovremeno je smanjena i masa računala, s pet kilograma na 3,6 kilograma.

I dok je VR Backpack PC podsjećao na kakvu školsku torbu uz nezgrapan oblik, MSI VR One je moderan i podsjeća na kakav robotski oklop. No, bitnije je ono unutra. Baterijski paketi su sad integrirani i moguće ih je brzinski izmjenjivati kako bi korisnik mogao uživati duže od sat i pol koliko stvar obično traje na jednom punjenju. Poboljšano je i hlađenje, koje sad čini čak devet toplinskih cijevi vezanih uz dva 90-milimetarska ventilatora.

VR One ne krije kako je optimiziran za HTC Vive, a od priključaka valja spomenuti HDMI port, Mini DisplayPort, Thunderbolt3 i Type-C port. Tu su još i četiri USB 3.0 priključka.

MSI za sada nije otkrio cijenu svog noviteta, no očekuje se kako će na tržište stići vrlo brzo u ovom finaliziranom obliku.