ŠIRENJE NA BLISKI ISTOK

Q: 'Razvili smo sustave koje koristi preko 10 milijuna stanovnika Saudijske Arabije'

07.02.2024 u 11:01

Bionic
Reading

IT tvrtka Q izvijestila je da nastavlja širiti svoj portfelj suradnji s klijentima diljem svijeta. 'Nakon izbijanja rata u Ukrajini i energetske krize u Europi, tvrtka Q strateški je proširila svoje poslovanje na području Bliskog istoka. Trenutno 70 stručnjaka u Q-u radi na projektima za Saudijsku Arabiju, i to direktno za tvrtke kao što su Takamol Holding, Tamkeen Technologies i nekolicinu', izvijestili su

'Zahvaljujući projektima koje provodi u suradnji s tvrtkama Takamol Holding i Tamkeen Technologies, tvrtka Q aktivno doprinosi digitalizaciji usluga koje su od ogromne koristi lokalnom stanovništvu', tvrde iz Q-a, dodajući da Saudijska Arabija posvećuje puno pažnje digitalizaciji, te da će do 2025. tamošnje IT tržište dosegnuti vrijednost u iznosu od 27,4 milijarde dolara.

'Sustave koji su razvili naši zaposlenici koristi više od 10 milijuna stanovnika Saudijske Arabije. Riječ je o rješenjima koji imaju strateški značaj za razvoj cijele kraljevine i trenutno su dio nekih od najvećih globalnih projekata', tvrdi Filip Ljubić, izvršni direktor tvrtke Q.

Domaća tvrtka Q tako razvija niz kompleksnih rješenja koja su korisna stanovnicima Saudijske Arabije u njihovom profesionalnom razvoju. Zahvaljujući tim rješenjima pojedinci lakše dolaze do radnih dozvola,  stručnog usavršavanja i obrazovnih programa, kao i do informacija o prekvalifikaciji i regulativama.

Q je IT tvrtka sa sjedištem u Zagrebu koja za klijente iz niza industrija - automobilske, farmaceutske, financijske, medijske i brojne druge - razvija softverska rješenja. Tvrtka je globalno orijentirana; 99 posto njenih poslova dolazi od inozemnih naručitelja. Q je prema ocjeni vodeće agencije za rangiranje IT kompanija, Clutcha, svrstana među najbolje web development tvrtke na globalnoj razini.