ZERO DAY

Pronađite ranjivostu u iOS-u 10 i zaradite do 1,5 milijuna dolara

03.10.2016 u 08:39

Bionic
Reading

Sigurnosna tvrtka Zerodium, poznata po svojim nagradnim programima za pronalaženje kritičnih sigurnosnih propusta, povećala je nagradu za 'zero-day' daljinski jailbreak platforme iOS 10 s pola milijuna dolara na čak milijun i pol dolara

Nipošto nije riječ o 'lakoj lovi'. Hakeri će za ovaj vrtoglavi iznos morati demonstrirati zero-day daljinski jailbreak iOS 10 platforme - dakle bez izravnog pristupa uređaju. Ovakvo što je bilo jako teško izvedivo i na starijim izdanjima platforme, a 'desetka' je dodatno ojačana. Kako prenosi Mashable, vlada SAD-a je potrošila više od mjesec dana kada je htjela provaliti na iPhone iz napada u San Bernardinu, a vlade su obično i klijenti tvrtki poput Zerodiuma koji nudi nagradu.

Zerodium nije povećao tek nagradni program za iOS, iako je on najunosniji. Za daljinski jailbreak Androida 7.0 tvrtka je također udvostručila nagradu, sa 100 tisuća dolara na 200 tisuća dolara.


Tvrtka je za Wired napomenula kako je povećanje nagradnog fonda očekivano, s obzirom na povećanu sigurnost ovih mobilnih platformi. Posebno rade i na tom da privuku još više vještih sigurnosnih stručnjaka i hakera koji će sudjelovati u ovakvim i sličnim programima.

Pronađe li se kojim slučajem više prijava za maksimalne nagrade, Zerodium navodi kako 'imaju više no dovoljno novca za svaku od njih'.

Via Mashable