Stiže sony ps5

Procurile prve fotografije sučelja: Hoće li novi PlayStation doista izgledati ovako?

27.01.2020 u 09:51

Bionic
Reading

Društvenim mrežama proširile su se prve fotografije sučelja nove, pete generacije Sonyjeve konzole PlayStation. Fotografije su postavljene na internetski forum zvan 4chan

Sony je potvrdio da PS5 postoji i da će ga predstaviti ove godine. Datum nije preciziran, no posljenje curenje fotografija daje naslutiti da nas od promocije pete generacije popularne igraće konzole dijele možda tek tjedni.

Sad je internetom počela kolati i fotografija nečega što izgleda kao početni zaslon PS5. Sve podsjeća na sučelje PS4, naročito pločice s padajućim izbornicima. Tu je i vidljiv podatak da konzola ima 1TB prostora za pohranu podataka.

To bi trebalo značiti da će se PlayStation 5 standardno isporučivati s kapacitetom od jednog terabajta, dakle dvostruko više prostora za pohranu podataka no što ga je nudio PS4.

Drugi podaci obavijeni su velom tajne no čini se da će Sony uskoro objaviti i službene podatke.

Developer David Scott Jaffe uvjeren je da nas od predstavljanja nove generacije konzole dijeli najviše četiri tjedana. Dakle, puno toga trebalo bi biti jasnije i prije kraja veljače. Jaffeove riječi se osluškuju jer je on tvorac Twisted Metala i God of Wara, ekskluzivnih igara za PlayStation ekskluziva.

Prošli tjedan anonimni korisnik 4chana objavio detaljan i uvjerljiv post s podacima o konzoli, popraćen mutnom fotografijom. U tom postu tvrdilo se da će PS5 biti predstavljen već 5. veljače te da će koštati 449 eura.

Sama promocija, tvrdilo se, bit će održana u njujorškom Sony Hallu. No, uvidom u raspored događanja, za taj dan u tom zdanju nisu bukirana nikakva javna ili privatna događanja.

U međuvremenu priča se kako bi nova konzola trebala podizati u hipu, da će podatke skidati munjevitom brzinom te da će biti kompatibilna s prijašnjim generacija. To znači da bi se na PS5 mogle igrati i sve igre za PS1, PS2, PSP, PS3 i PS4, poput Gran Turismo 7, MLB The Show 21, Demon Souls Remastered, Godfall ili Legendz.

Predbilježbe će se primati od dana službenog predstavljanja konzole, a prodaja bi trebala započeti negdje u listopadu. Neki tvrde da će se to dogoditi malo bliže Božiću.