TROLOVI KUKAVICE

Prijetili Adele i njenoj bebi na Twitteru

22.10.2012 u 21:44

Bionic
Reading

Radost zbog rođenja sina popularnoj pjevačici pokvarili su internetski trolovi. Na račun Adele stigao je niz uznemirujućih poruka

Jedna od njih, objavljujući pod nadimkom @PerfFemale, napisala je: 'Adele je rodila dijete. Je li već debelo i hendikepirano, ha ha? Ubijte ga već jednom, ha ha', piše Telegraph.

Zlobnica nije imala hrabrosti više no što je potrebno za anonimno vrijeđanje - čini se kako je korisnički račun obrisan nedugo nakon što je degutantni tvit objavljen.

Drugi je zaprijetio kako će doći u Veliku Britaniju i ubiti je, treća kako će učiniti to isto ako za dijete odabere isto ime kakvo nosi njen dječak, a bilo je i onih koji su raspravljali o tome kako će pjevačica imati materijala za novi album ako beba umre, ako pati od postporođajne depresije i slično.

Adele nije prva poznata i slavna osoba koja se našla na meti otrovnih i degutantnih komentara na Twitteru.

Sudac u X Factoru Gary Barlow postao je metom okrutnih tvitova nakon što je njegova beba umrla početkom godine, a olimpijac Tom Daley bio je prisiljen pozvati i policiju nakon što je jedan tviteraš objavio kako bi njegov pokojni otac bio razočaran njegovim nastupom na Olimpijskim igrama u Londonu.

Slanje takvih poruka putem Twittera i društvenih mreža općenito u Velikoj Britaniji je kažnjivo zakonom.