BOGAT PROGRAM

Posjetitelje konferencije WinDays očekuje više od 130 predavanja

20.03.2019 u 10:00

Bionic
Reading

Konferencija WinDays u svom 19. izdanju donijet će više od 130 predavanja i panel rasprava. Tijekom njenog tehnološkog dijela bit će održavano po sedam predavanju istovremeno

Prvi konferencijski dan rezerviran je za WinDays19 Business, drugi s jednim smjerom Digital 4 Innovation za sve sudionike, a posljednja dva za WinDays19 Technology.

WinDays19 Business počinje 2. travnja s programom u pet programskih smjerova usredotočenih na ključne industrijske grane: proizvodnju, maloprodaju, financijske institucije, javni sektor, obrazovanje i zdravstvo (Hospital Days).

Bernard Gršić, državni tajnik iz Središnjeg državnog ureda za razvoj digitalnog društva, govorit će o digitalnoj transformaciji javne uprave, a Lidija Kralj, pomoćnica ministrice iz Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta, bavit će se digitalnim sazrijevanjem škola i školskog sustava u sklopu smjera javni sektor i obrazovanje.

ZAŠTO NEĆE?

Blokirali ste nešto na tipkovnici? Evo kako riješiti najčešće slučajne greške koje izluđuju

Pogledaj galeriju

Dubravko Bundalo iz Microsofta u sklopu smjera proizvodnja održat će predavanje Digital twin / Factory of the future. Siniša Košćina iz IN2 pričat će o redizajnu bolničkih procesa korištenjem pametnih podataka na pametan način u sklopu Hospital Daysa, odnosno smjera zdravstvo.

Hrvoje Bujas iz Crnog jajeta predstavit će trendove u online svijetu tijekom smjera maloprodaja. Marija Božičev iz EY-a Hrvatska bavit će se disruptivnim tehnologijama i regulatornim izazovima u financijskoj industriji u sklopu smjera financijske institucije.

Zajednički program za sve sudionike predviđen je za 3. travnja. Uz Haydna Shaughnessyja i Luku Abrusa iz Fivea, Tomislava Cara iz Infinuma, Željka Baka iz Infobipa i Gorana Kalanja iz Serengetija, u srijedu će u sklopu zajedničkog programa za sve sudionike predavati i Davor Aničić, voditelj razvoja poslovanja Styria Data Science tima te Robert Preskar, voditelj digitalizacije u Rimac Automobilima.

Aničić će na svom predavanju govoriti o tome kako umjetna inteligencija mijenja medijsku industriju te kako njenom primjenom Data Science tim mijenja način na koji čitatelji konzumiraju digitalne sadržaje. Preskar će se baviti digitalnom transformacijom u Rimac Automobilima, odnosno pojasniti kako u Rimac Automobilima gledaju na digitalnu transformaciju, što smatraju ključnim u tom procesu te koliko na digitalno“utječe ljudski faktor.

Ilija Brajković iz Akcije govorit će o automatizaciji poslovanja kao dijelu digitalne transformacije, a Daria Brashkina iz Microsofta o etici na području umjetne inteligencije.

Konferencija WinDays19 Technology (4. i 5. travnja) bavit će se novostima iz IT svijeta koje će donijeti više od 80 stranih i domaćih predavača.

Održavat će se sedam predavanja istovremeno, podijeljenih u četiri programska smjera: aplikacije i infrastruktura, moderno radno okruženje, podaci i umjetna inteligencija te platforma za poslovne aplikacije.

Među predavačima su Damir Dobrić, Adis Jugo, Ivica Ivančić, Luka Gospodnetić, Ognjen Bajić, Ana Roje - Ivančić i Aleksandar Drašković. Dolazi i niz novih stranih predavača koje sudionici do sada nisu imali prilike susresti na WinDaysima, među kojima su Yoad Dvir, Tomas Ruzgys, Giulio Vian, Tarmo Tikerpae i Andre Melancia.

Više: WinDays 2019