DOVITLJIVO RJEŠENJE

Poseban krov ove Mazde donio joj je glavnu nagradu Red Dot 2017.

10.05.2017 u 15:37

Bionic
Reading

Retractable Fastback izdanje Mazde MX-5 osvojilo je „Red Dot: Best of the Best” za izniman dizajn proizvoda

Nova Mazda MX-5 RF osvojila je nagradu „Red Dot: Best of the Best” na dodjeli priznanja za dizajn proizvoda Red Dot 2017, upotpunivši tako bogatu Mazdinu zbirku nagrada za njen dizajn 'Kodo – duša pokreta'.

Dvosjed jedinstvenog rasklopivog krova time je ponovio uspjeh svoje sestre, Mazde MX-5 četvrte generacije s mekim krovom, koja je istu nagradu osvojila 2015. godine.

Kao prva fastback interpretacija Kodo dizajna, RF ima jedinstven sklopiv tvrdi krov, koji ne samo da izgleda fantastično, već je lagan i učinkovit, pa mu je za otvaranje i zatvaranje potrebno tek 13 sekundi. 

Priznanje „Best of the Best“ („Najbolje od najboljeg“) rezervirano je za proizvode koji zadovoljavaju najviše dizajnerske standarde u određenoj kategoriji, a žiri sastavljen od 39 dizajnera, profesora i novinara izabralo je samo 102 pobjednika u toj kategoriji između više od 5.500 prijava iz 54 zemlje, koliko je primljeno za ovogodišnje natjecanje. 

Ovo je već šesta Red Dot nagrada za aktualnu generaciju Mazdinih automobila koji se temelje na Kodo dizajnu. Nakon Mazde6 2013. godine i Mazde3 godinu dana kasnije, nagrade su 2015. godine osvojile Mazda CX-3, Mazda2 i već prije spomenuti MX-5 s mekim krovom.